Gezichtsverzorging

10 fouten die vrouwen met een geweldige huid nooit maken

10 fouten die vrouwen met een geweldige huid nooit maken

Een mooie huid begint met een goede routine, maar je moet er eerst achterkomen wat voor jouw huid werkt en dit is niet altijd even gemakkelijk. Ookal heb je voor je gevoel alles geprobeerd, bekijk dan toch nog even de volgende tips. Dit zijn namelijk tien fouten die vrouwen met een geweldige huid nooit maken (en jij misschien nog wel).

Veel vrouwen die al lange tijd met huidproblemen kampen, benijden degene met een flawless face. Maar probeer eens te letten op de volgende punten, en wie weet knapt jouw huid er enorm van op! Deze fouten maken vrouwen met een prachtige huid nóóit:

 

1. Teveel exfoliëren

Exfoliëren is onmisbaar in jouw gezichtsverzorging. Het verwijdert dode huidcellen en laat de huid stralen. 'Teveel' is nooit goed, vooral niet als het gaat om exfolieëren, omdat je hier de huid juist mee beschadigt. Gebruik daarom één keer per week een exfoliator of kies voor een mildere variant voor dagelijks gebruik.

2. Slapen met make-up

Moeten we je het nu nog uitleggen? Het is slecht voor je huid en dit zijn nog vier gevolgen wanneer je wél met make-up op slaapt.

3. Niet genoeg water drinken

Schoonheid komt van binnenuit. Het is écht zo. Drink daarom voldoende water. Start je ochtend met een groot glas water en probeer vervolgens om het uur een glas te drinken.

4. SPF skippen

Draag altijd, maar dan ook altijd een factor op je gezicht om je huid te beschermen tegen UV-straling. Ook in de winter.

5. Niet schoonmaken van make-upkwasten

Nog zo'n fout: het vergeten van het schoonmaken van je make-upkwasten. Je vergeet dat je deze dagelijks gebruikt. Bovendien gaan ze van het product, naar je hand en gezicht. Overal worden bacteriën opgepikt, dus probeer je kwast ongeveer twee keer in de maand te reinigen.
10 fouten die vrouwen met een geweldige huid nooit maken

6. Pulken aan je huid

Heb je een ontsteking, een pukkel of mee-eter? Probeer er niet aan te zitten. Je wilt de bacteriën van je handen of onder je nagels niet op (en vooral niet ín) je huid, want je maakt het alleen maar erger.

7. Niet hun kussensloop verschonen

Je slaapt 's nachts zo'n 7 tot 8 uurtjes met je hoofd op jouw kussensloop. Dit betekent dat zich hier nogal wat vuil en oliën verzamelen en als jij hier lekker met jouw gezicht in gaat liggen, dan snap je wat er gebeurt...

8. De verkeerde producten gebruiken

Het is belangrijk dat je weet wat voor huidtype jij hebt, zodat je de juiste producten kunt gebruiken. Koop een product dus niet omdat het populair is, of omdat je vriendin er tevreden over is. Kijk goed naar wat voor jouw huid werkt en verdiep je in ingrediënten. Weet jij niet welke huidtype jij hebt? Lees dan hier de vijf huidtypen die er zijn.

9. Het niet vervangen van producten

Je kunt producten niet voor altijd gebruiken, alleen omdat je ze zo fijn vindt. Die beauty blender kan niet voor altijd mee en moet op een gegeven moment gewoon vervangen worden.

10. Het vervuilen van hun huid

Je telefoon is de nummer één oorzaak van je slechte huid. Dus wat doen slimme vrouwen? Die ontsmetten gebruiksvoorwerpen als hun telefoon, zonnebril en andere spullen die barsten van de bacteriën en zo onzuiverheden kunnen veroorzaken.

 

Heb jij nog een tip of fout die wij moeten weten? Deel het met ons hieronder!

Deel dit artikel
Back to top