Beauty

4 x toffe kapsels voor de kerstdagen

4 x toffe kapsels voor de kerstdagen

De kerstdagen staan weer voor de deur. Tijd om alvast over je party look na te gaan denken. Want welke make-up ga je dragen? Ga je voor een jurk of bijvoorbeeld een feestelijke jumpsuit en ook niet onbelangrijk: voor welk kapsel kies je? Krullen zijn ideaal voor de feestdagen, maar misschien ga je liever voor een mooie invlecht? Met deze vier easy hairdo's kom je de kerstdagen zeker door!

Look 1: Loose Waves

Een all time favorite tijdens de kerstdagen is gekruld haar. Nu hoef je natuurlijk meteen voor een klassieke krul te gaan, maar de loose wave bijvoorbeeld is heel low key en helemaal van dit moment. Perfect voor het kerstfeest!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Angelica Blick (@angelicablick) op

 

Zo ga je te werk

Wil je loose waves creëeren? Pak dan een dikke pluk haar en begin vrij laag met krullen. Je draait de onderkant van de pluk om de krultang heen en blijft bewegen en schuiven. Het resultaat? Beautiful, soft, bouncy waves! 

Look 2: Slicked Back Ponytail

Wil je tijdens de kerstdagen een look die helemaal van dit moment is? Dan is de Slicked Back Ponytail de uitkomst. Dit kapsels is niet alleen classy, maar ook feestelijk én gewaagd. En dat wil je tijdens de feestdagen, toch? We zien de look in Hollywood regelmatig voorbij komen, onder andere Sophia Bush, Shay Mitchell, Adriana Lima en Gigi Hadid zijn ermee gespot. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vanessa Hudgens (@vanessahudgens) op

 

Zo ga je te werk

Gebruik een stijltang om je haar stijl en glanzend te maken. Pak vervolgens je haar onderin je nek vast en kam het naar achteren. Bind het vast met een elastiek. Om het elastiekje onzichtbaar te maken kun je er eventueel een pluk haar omheen draaien. 

Look 3: Braided Updo

Het kerstfeest is niet compleet zonder ingevlochten haar. Het invlechten van je haar is niet heel lastig, maar als je de slag nog niet helemaal te pakken hebt is het verstandig om nú alvast te beginnen met oefenen, zodat je met de kerstdagen niet teleurgesteld bent over het resultaat. PS: op YouTube staan veel nuttige tutorials waarin wordt uitgelegd hoe je je haren makkelijk kunt invlechten.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry) op

 

Zo ga je te werk

Maak een scheiding aan de zijkant van je hoofd. Pak vervolgens een dunne pluk haar aan de voorkant en verdeel het in drie strengen. Je begint met invlechten door iedere keer een pluk haar bij de vlecht te voegen. Zet de vlecht tot slot goed vast met een schuifspeldje en zet de rest van je haar vast in een knot. Trek wat plukken los, voor een rommelig effect. Tijdens de feestdagen kan je kapsel wel wat extra versteviging gebruiken, dus vergeet een beetje haarspray niet! 

Look 4: Braided ponytail

De gevlochten paardenstaart is een variant op de klassieke paardenstaart, maar dan met een feestelijke twist. Ideaal voor de kerstdagen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bryce Scarlett (@brycescarlett) op

 

Zo ga je te werk

Borstel je haar en maak een hoge paardenstaart. Zet deze vervolgens vast met een elastiekje  (in de kleur van je haar) en verdeel de staart in drie delen. Maak een vlecht totdat je bij de punten van het haar bent en zet de vlecht vast met een elastiek. Eindig met wat haarlak! 

Wat is jouw favoriete hairlook voor de kerstdagen?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top