Beauty

Deze make-up hacks wil jij liever niet proberen

Deze make-up hacks wil jij liever niet proberen

Make-up hacks zijn natuurlijk hartstikke fijn, vooral wanneer je wilt experimenten op beautygebied. Het zorgt ervoor dat je nieuwe technieken leert en je misschien wel de perfecte hack ontdekt, die het beste voor jou werkt.

Toch zijn er ook heel wat make-up hacks die jij liever niet wilt uitproberen. Deze kunnen slecht zijn voor jouw huid of zijn gevaarlijk; hoe leuk ze ook lijken. Wij hebben een aantal hacks voor jou op een rijtje gezet waar wij ons in ieder geval niet aan gaan wagen.

Huis, tuin en keuken voorwerpen gebruiken

Het internet staat vol met gekke en creatieve manieren om jouw make-up look mee aan te brengen. Zo is er een trend waarbij je spullen die jij thuis hebt liggen gebruikt als beautyblender. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een ei, sokken of andere voorwerpen. Zelfs een condoom wordt hiervoor gebruikt. Dit wil je liever niet proberen, deze voorwerpen kunnen namelijk veel bacteriën met zich meedragen. Deze bacteriën wil jij niet dichtbij jouw ogen laten komen, dit kan namelijk zorgen voor infecties of ontstekingen. Houd het dus fijn bij jouw normale beautyblender!

Plakband voor rechte eyeliner

Je hebt het vast weleens rond zien komen op Instagram: een stukje plakband gebruiken om rechte eyeliner te krijgen. Hierbij gebruik je de plakband als een soort hulplijntje. Dit lijkt natuurlijk erg handig, eyeliner is nou eenmaal lastig om aan te brengen, maar toch heeft het zo zijn nadelen. De huid rondom jouw ogen is namelijk erg kwetsbaar en daarom moet je hier zo voorzichtig mogelijk mee omgaan. Wanneer jij plakband gebruikt dan kan dit jouw huid dus aantasten. Dat is natuurlijk niet jouw bedoeling. Probeer daarom eens een stukje papier als alternatief te gebruiken.

Sproetjes aanbrengen met bruine eyeliner

Wanneer jij geen sproeten hebt maar deze wel graag wilt namaken, kun je deze gemakkelijk zelf maken door middel van make-up. Daarbij is het wel belangrijk welke make-up je hiervoor gebruikt. Je wilt natuurlijk dat de sproetjes zo natuurlijk mogelijk lijken. Wanneer jij een bruine (vloeibare) eyeliner gebruikt kun je deze niet deppen, om het zachter te maken. Hierdoor lijken de sproeten erg onnatuurlijk en krijg jij niet het gewenste resultaat. Probeer daarom altijd een zachter of speciaal potlood of poeder te gebruiken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty) op

Wimperkruller gebruiken na mascara

We willen allemaal zoveel mogelijk volume in onze wimpers. Hier doen we dan ook veel voor. Ook jij hebt vast een wimperkruller liggen. Natuurlijk is er niks mis met jouw wimperkruller, maar wel hoe je deze gebruikt. Veel mensen denken dat hun wimpers een stuk volumineuzer zullen zijn wanneer ze de kruller gebruiken ná het aanbrengen van mascara. Dit is een veel gemaakte fout. Hier zit één groot nadeel aan: je wimpers kunnen hierdoor gemakkelijk uitvallen. Krul dus altijd vóór dat jij mascara aanbrengt.

Rode lipstick onder je concealer

Wallen zijn iets die het liefst niemand heeft. Daarvoor bestaat gelukkig concealer. Toch kan ook concealer niet alle kleur weghalen uit jouw wallen. Hierdoor kun jij soms nog last hebben van een blauwe of paarse tint. Colour correcting kan daarvoor een oplossing zijn. Dit houdt in dat je verschillende kleuren gebruikt om andere kleuren weg te werken. Zo kan je bijvoorbeeld groen gebruiken om rood te cancellen. Wat veel mensen proberen is om rood te gebruiken om wallen weg te werken, terwijl oranje juist het contrast is van blauw. Gebruik daarom oranje in plaats van rood voor het mooiste resultaat.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top