Face & Sculpting

Zóveel make-upkwasten, maar waar gebruik je ze voor?

Zóveel make-upkwasten, maar waar gebruik je ze voor?

Zie jij ook de bomen het bos niet meer met al die verschillende make-upkwasten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je vindt hieronder een fijne lijst met negen kwastoorten en waar je ze nu precies voor nodig hebt. 

1. Foundationborstel

De nummer één wapen van onze borstelcollectie is de foundationborstel. Hiermee zorg je namelijk voor een vlek- en streepvrij canvas voor de rest van je make-up.
 

2. Concealerborstel

Door een concealerborstel te gebruiken kun je donkere vlekken wegwerken zonder dat je de foundation wegveegt. Je kunt hiermee trouwens ook makkelijk de slordigheidjes van lipstick corrigeren door met de kwast en wat concealer langs de lippenrand te gaan.
 

3. Oogschaduwborstel

Net als bij de andere kwasten zegt de naam het eigenlijk al, een oogschaduwborstel dient voor het aanbrengen van oogschadus. Bij oogschaduwpalletten vind je over het algemeen al een borstel in het doosje, maar dat is vaak een kleine variant met een korte steel. Dit vinden sommige beautylovers minder prettig in gebruik.
 

4. Oogschaduwblender

Met een oogschaduwblender kun je verschillende oogschaduwkleuren mooi in elkaar over latenvloeien. Heb je trouwens deze prachtige zomer make-up look al gezien? Je kunt volgens deze trend eindeloos combineren met verschillende kleurtjes, waarvoor deze kwast een perfecte uitkomst biedt.
 

5. Smudgeborstel

De smudgeborstel kun je gebruiken om je eyeliner te vervagen. Hierdoor krijg je het effect van een mooie smoke-eye.
 

6. Eyelinerborstel

Voor een perfecte strakke wing gebruik je een eyelinerborstel. 

7. Poederborstel

Om je (basis)make-up te verzegelen breng je een poeder aan, dit kun je het beste doen met gebruik van een poederborstel. 
 

8. Waaierborstel 

Zijn er make-upresten op je gezicht terechtgekomen, bijvoorbeeld van je oogschaduw, dan kun je dit makkelijk wegpoetsen met een waaierborstel. Je kunt hiermee ook heel subtiel een highlightende poeder op de jukbeenderen aanbrengen.

9. Blusherborstel

Last, but not least; de blusherborstel. Hiermee voorzie je de wangen van een mooi kleurtje.
 

Weet jij nog een make-upborstel die in onze lijst ontbreekt, maar wel superhandig is? Laat het ons hieronder weten!

 

Beeld: Instagram @beautynblacks
Deel dit artikel
Back to top