Lifestyle

Zo kom je snel van je herfstkwaaltjes af

Zo kom je snel van je herfstkwaaltjes af

Snotteren, niezen, droge lippen… Het is alweer even herfst en daar horen helaas de nodige herfstkwaaltjes bij. Je leest hieronder wat je ertegen kunt doen.

 

Keelpijn

Heb je last van keelpijn? Met een kwart citroen kun je de pijn verzachten. Besprenkel de vrucht met een beetje zout en zwarte peper, vervolgens zuig je er even aan. Iets te heftig? Meng dan een kop warm water met wat citroensap en een beetje honing. 

 

Schrale huid

Nog zo’n vervelende najaarskwaal; een schrale huid. Dit is te wijten aan de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Smeer je na het douchen daarom in met een vochtinbrengende crème. Natuurlijke crèmes die avocado-, argan- of druivenpitolie bevatten zijn perfecte varianten. Zorg er daarnaast voor dat je niet te warm en te lang douchet.

 

Droge lippen

Ook de lippen hebben het zwaar te verduren tijdens de koude maanden. Voelen ze droog aan? Probeer likken te voorkomen, door het speeksel droogt de huid nog sneller uit. Wat je liever wel kunt doen is goed hydrateren met een lippenbalsem of vaseline. Wist je trouwens dat je heel gemakkelijk je eigen lippenbalsem maakt? Zo doe je dat! 

 

Verstopte neus

Grijp niet meteen naar neusspray als je een verstopte neus hebt, maar probeer veel water te drinken. Hierdoor worden de slijmvliezen dunner en krijg je weer meer ruimte om te ademen. Een rondje hardlopen helpt ook, omdat deze sportactiviteit ervoor zorgt dat het loskomt.

 

Herfstdip

Tijdens het najaar ligt er ook een herfstdip op de loer. Voel je je somber? Hier heb je nu waarschijnlijk helemaal geen zin in, maar ga in dat geval tóch lekker naar buiten. De natuur heeft namelijk een positief effect op jouw gemoedstoestand. You can do this!
 

Heb jij nog een goede tip tegen die vervelende herfstkwaaltjes?

 

Beeld: Instagram @runninglau, @dannidemartino

Deel dit artikel
Back to top