Fashion

One to watch: Rebecca Ward | Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam

Rebecca Ward showt voor de derde keer tijdens de Mercedes Benz Amsterdam Fashion Week. Zij toont haar nieuwe creaties in het Transformatorhuis en maakt dit keer onderdeel uit van het Lab Pro programma, dit houdt in dat zij voor het eerst de catwalk niet hoeft te delen met een andere ontwerper. Meer Rebecca Ward dus...We waren al zeer onder de indruk van haar eerdere collecties Parasomnia van 2013 en Palinopsia uit 2012 en kijken uit naar haar nieuwe show en collectie getiteld THE MAGIC THEATRE.

Rebecca Ward ss 2014Parasomnia ss 2014

Rebecca Ward ss 2014 1Parasomnia ss 2014

Rebecca staat bekend om haar eigenzinnige manier van ontwerpen en laat zich inspireren door de ´niet voor de hand liggende dingen´ in het leven, vaak met betrekking tot de psyche van de mens. Zoals haar spring ⁄ summer 2014 collectie,Parasomnia. Zoals de titel al doet vermoeden, waren haar stuks geïnspireerd door alle facetten van het slaapproces en slaapproblemen.

Voor haar herfst ⁄ winter 2014 collectie laat zij zich beinvloeden door The Magic Theatre. Het is een plek waar duizend zielen, herinneringen en dromen tezamen komen. Een plek waar realiteit vervaagt en je onweerstaanbaar een wereld vol fantasie wordt binnen gezogen. Een wereld die niet langer eindig is maar gebroken en versplinterd; vol verlies en vertwijfeling, maar ook vol liefde.

unnamedInspiratie beeld The Magic Theatre a ⁄ w 2014

De grote inspiratie voor de nieuwe collectie van Ward is de roman Steppenwolf van Herman Hesse. Het boek vertelt het verhaal van een man die verkeert in een geestelijke crisis. Worstelend met isolement en depressiviteit komt hij aan het einde van zijn zoektocht in The Magic Theatre er achter dat zijn identiteit en persoonlijkheid veranderlijk zijn. De collectie van Ward speelt hier op in door verschillende emoties en bizarre, onverwachte verhaallijnen samen te voegen. The Magic Theatre door Rebecca Ward voert je mee in de zoektocht naar een eigen ‘ik’, een identiteit die niet één maar honderden verschillende karakters kent.

Rebecca Ward zal haar collectie The Magic Theatre op zondag 26 januari in het Transformatorhuis showen op het Westergas terrein. Uiteraard zullen wij hier uitgebreid verslag van doen. Meer over Rebecca Ward, comming soon!

Zie hier ons verslag van Rebecca Ward ss 2014

REBECCA WARD

unnamed

Rebecca Ward

De van oorsprong Nieuw-Zeelandse Rebecca Ward heeft opleiding genoten aan de Massey University in Wellington, het Central St. Martins in London en het Arnhemse ArtEZ. In 2010 behaalde zij haar Master in Fashion Design. Daarna deed de jonge ontwerpster praktijkervaring op als stagiair bij Iris van Herpen en And Beyond. Rebecca gelooft dat modeontwerp niet alleen sterke emotionele reacties moet uitlokken, maar ook moet leiden tot intellectuele nieuwsgierigheid. Deze opvatting is karakteriserend voor al haar ontwerpen.

Deel dit artikel
Back to top