Fashion

Amsterdam Fashion Week dag 4: Mirte van Wijngaarden en Dennis Diem

Trouble in Paradise, zo heet de collectie van Dennis Diem. En wat voor een collectie. Wat waren wij onder de indruk van zijn ontwerpen. De vierde dag van de Amsterdam Fashion Week had nog een hoogtepuntje en dat was de stoere mannenmode van Mirte van Wijgaarden. Bekijk hier ons verslag van Amsterdam Fashion Week, dag vier.

Dennis Diem:
In de Gashouder op het Westergasterrein was het aan Dennis Diem om zijn nieuwe collectie te tonen. De show liep ietwat uit omdat de modellen nog in de schoenen geregen moesten worden. Maar dat waren we snel weer vergeten. Wat een prachtige collectie. Hollywood glamour met een jaren 50 tintje. Denk aan Rita Hayworth en Lauren Bacall.


Beeld: Brendan de Clercq voor Fashionscene

Pascale Tesser van Colourfool Agency zorgt er met haar team voor dat de make-up van de modellen voor Dennis Diem flawless is.


Beeld: Brendan de Clercq voor Fashionscene

Achter de schermen worden vlak voor de show nog de laatse puntje op de i gezet.
Beeld: Brendan de Clerque voor Fashionscene

Mirte van Wijngaarden
Mirte liet zich inspireren door de eeuwenoude Samurai krijgers. Deze krijgers werden gezien als strijders die controle en zelfvertrouwen uitstraalden. Een man die tegelijk kan beschermen en strijden voor veiligheid en geborgenheid. Van Wijngaarden liet ons stoere mannenmode zien. Wij houden wel van de Mirte van Wijngaarden man.

Leuk detail
Mirte ging voor haar show een samenwerking met VJR Jewels aan. De vintage juwelen die de modellen droegen zijn ontworpen door Marianne Moerman. Elk sieraad is uniek. Marianne maakt haar sieraden van antieke-, vintage- en natuurlijke vondsten. Hierdoor is elk item uit haar collectie one-of-a-kind.


Deel dit artikel
Back to top