Fashion

One-to-watch: Nederlandse modeontwerper Liselore Frowijn

In de aanloop naar de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam laten wij jullie elke week kennismaken met verschillende aanstormende modetalenten. Na David Laport en Barbara Langendijk is deze week de startende modeontwerper Liselore Frowijn onze 'one-to-watch'.

Haar naam klinkt jou misschien nog niet bekend in de oren maar dit zal snel veranderen. Liselore opent namelijk dit jaar naast het Nederlandse exclusieve label Avelon, de Amsterdam Fashion Week. Zij zal deze fashion week haar nieuwe winter 2015 collectie tonen aan de modepers en modeliefhebbers in het Transformatorhuis op het Westergasterrein.

Liselore Frowijn en Chloé
Het aanstormende modetalent Liselore Frowijn heeft al een aantal prestigieuze modeprijzen op haar naam staan. Zo werd zij door het Franse modehuis Chloé onderscheiden met de Grand Prix Chloé Hyères wat onderdeel is van het jaarlijkse International Festival of Fashion and Photography in de Franse plaats Hyères. Chloé beloonde Liselore met een geldprijs van 15.000 euro. 

Liselore studeerde in 2013 cum laude af aan de Arnhemse kunstacademie Artez. Met haar afstudeercollectie 'Afternoon of a Replicant' nam zij in 2013 ook de Frans Molenaar prijs in ontvangst.

Liselore liep in de zomer van 2013 stage bij het stoffenbedrijf Mantero Seta S.p.A in Italië. Dit bedrijf levert custom-made stoffen aan verschillende grote modehuizen waaronder Chanel, Prada en Gucci. Frowijn is op het moment werkzaam als creative director voor Mantero Seta S.p.A  en werkt aan de nieuwe collectie van het stoffenlabel. 

We zullen ook dit jaar weer uitgebreid verslag doen van de Amsterdam Fashion Week en dus ook van de show van Liselore Frowijn. Houd Fashionscene in de gaten voor meer Amsterdam Fashion Week updates.



Campagnebeeld: Fracture Space door fotograaf Olya Oleinic | Hair & make-up: Cristina Vila | Models: Lotte (Max Models) & Saadi (Elvis Models)
Deel dit artikel
Back to top