Fashion

Wie droegen de mooiste, leukste look bij het Met Gala 2024?

Wie droegen de mooiste, leukste look bij het Met Gala 2024?

Het is je vast niet ontgaan dat vorige week maandag (6 mei) het jaarlijkse Met Gala in New York weer is gehouden. Het jaarlijkse mode festijn waar alle celebrities uitpakken met extravagante modecreaties. Dit iconic event is elk jaar weer erg spraakmakend en dat geldt ook weer dit jaar.

Lees ook: Welke opkomende trends zagen we voorbij komen op Coachella?

The garden of time of sleeping beauty?

De dresscode van het Met Gala dit jaar was ‘The garden of time’. Voor het Met Gala was hier een hoop verwarring om. Het thema van het Met Gala was namelijk “sleeping beauty’s reawakaning fashion”, sommige hebben dit thema en de dresscode door elkaar gehaald. Anna Wintour heeft zich zelfs verontschuldigd voor de verwarring. Hierdoor waren op de rode loper verschillende interpretaties van de dresscode en het thema te zien.

De 6 best geklede celebrities:

Tyla

Meer op Instagram

Tyla droeg een fantastische Balmain jurk. De jurk is een knipoog naar ‘the sands of time’ (het verlopen van tijd/een zandloper). De jurk was zo gemaakt dat het Tyla haar lichaam perfect omarmde. Door hoe de jurk gemaakt was, kon Tyla niet zelf de trap op en werd ze getild over de loper. Niet te geloven dat dit Tyla haar eerste Met Gala was, wij gokken dat het zeker niet de laatste is dankzij deze look. Eenmaal binnen heeft de ontwerper de jurk verknipt tot een mini-jurk, waardoor Tyla gelukkig tijdens het Gala niet rond hoefde te worden getild.

Zendaya

Meer op Instagram

Met deze Maison Margiela jurk heeft Zendaya iedereen van z’n sokken geblazen. De jurk was een eerbetoon aan de natuur, erg passend bij het thema ‘Garden of time’. Later in de avond droeg Zendaya een extravagante zwarte jurk van Givenchy met rozen als accessoires op haar hoofd.

Lana Del Rey

Meer op Instagram

Lana Del Rey haar look was een reference naar een oude Alexander McQueen collectie. Met een dramatisch hoofd accessoire konden we onze ogen niet van haar afhouden.  De jurk is passend bij het thema, het lijkt alsof er doornen takken over haar heen groeien.

Taylor Russell

Meer op Instagram

Voor Taylor Russell was dit haar eerste Met Gala en haar outfit stelde niet teleur. Haar look is ontworpen door Jonathan Anderson creatief directeur van Loewe en ze zag er prachtig uit. Haar korset is ontworpen om op hout te lijken met donkere blad details. De rok met hoge split valt perfect om haar lichaam.

Elle Fanning

Meer op Instagram

De jurk van Elle Fanning, ontworpen door Oliver Rousteing, was show-stopping. De transparante jurk geeft de illusie dat water over haar lichaam stroomt. De jurk wordt bij haar schouders opgehouden door twee vogeltjes.

Gigi Hadid

Meer op Instagram

Gigi Hadid droeg een ontwerp van Tom Browne. De witte off the shoulder jurk heeft prachtige, gele rozen gedrapeerd over het rok gedeelte. Het duurde meer dan 13.500 uur om de jurk te maken, maar dat was het zeker waard als je het aan ons vraagt.

Ai outfit

Naast de geweldige outfits op de rode (of moeten we zeggen groene) loper gingen op Instagram A.I. foto’s rond van celebrities die er dit jaar niet waren. Katy Perry bijvoorbeeld, zij deelt haar ai generated Met Gala look op Instagram. Haar eigen moeder geloofde zelfs dat ze erbij was. Ook A.I. foto’s van Rihanna en Selena Gomez worden op sociale media gedeeld.

Meer op Instagram

Bron: vogue.com elle.com
Beeld: gettyimages.nl
Deel dit artikel
Back to top