Fashion

Zo creëer je een effortless chic look

Zo creëer je een effortless chic look

De effortless chic look is klassiek en minimalistisch. Stijlvol, maar tegelijkertijd ook casual. Hoe creëer je deze look?

Ongeknoopt

Om maar gelijk met de meest effortless trend te beginnen: de deur uitgaan zonder alle knoopjes één voor één dicht te hebben gedaan leek eerder not done, maar is nu een ware stijl te noemen. Misschien denk je hierbij al snel aan losse knoopjes bij de halslijn, maar het gaat juist aan de onderkant. Tops en blouses die onderaan bij de buik niet dicht zijn en voor een speels effect zorgen.

Low rise

Het is jaren geleden dat lage broeken massaal gedragen werden en deze trend lijkt ineens terug te komen. Het tij is gekeerd in de wereld van jeans: low rise is weer acceptabel om gedragen te worden. De taillelijnen vallen bij deze pasvorm net onder de navel. Perfect voor een effortless look.

Tanktops

Tanktops: een ander item dat al een tijdje buiten beeld is geweest. Ze lijken massaal terug te keren en dat is niet voor niets. Tanktops zijn makkelijk te combineren en geven iedere outfit een casual uitstraling. Style ‘m bijvoorbeeld met een getailleerde broek die wijd uitloopt en je bent good to go.

Bralettes

De meest zomerse trend in dit rijtje? Dat is zonder de bralette. Een item speciaal voor zelfverzekerde fashionista’s die het leuk vinden om wat spice aan hun outfit toe te voegen. Crop tops worden door deze trend geheel overbodig: een bralette is alles wat je nodig hebt.

Meer lezen: Dit trucje helpt je om sneller een outfit te kiezen

Grote tassen

Kleine tasjes die alleen groot genoeg zijn voor een sleutelbos en lipgloss zijn natuurlijk een stuk nonchalanter. Kleine varianten maken dus plaats voor grote tassen die niet alleen heel functioneel zijn, maar ook nog eens bijzonder stijlvol.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top