Lifestyle

10 x de allerleukste oranje snacks en drankjes voor het EK 2021

10 x de allerleukste oranje snacks en drankjes voor het EK 2021

Aanstaande zondag speelt het Nederlands elftal het eerste EK-duel tegen Oekraïne. Persoonlijk vind ik het super leuk dat het EK weer van start gaat en nog niet eens zozeer om het voetbal. 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind voetbal vermakelijk om naar te kijken, maar de gezelligheid en gemoedelijke sfeer die in de straten hangt is toch wel echt het allerleukste. Iedereen is vrolijk en het is – of we nou winnen of verliezen – altijd feest. 

Helaas is het nog onzeker of we de wedstrijden massaal in de kroeg of op grote schermen mogen kijken. Een leuk alternatief is daarom om thuis voetbal te kijken met jouw favoriete oranjefans. Dus versier het huis, trek een leuke oranje outfit of jurk aan en maak het helemaal af met deze heerlijke oranje snacks en drankjes. Er zitten zowel tamelijk gezonde als wat minder gezonde opties bij, voor ieder wat wils.

1. Aperol spritz

Zo maak je het heerlijke en makkelijke drankje: pak een groot glas en vul dit met 90 ml prosecco, 60 ml Aperol en 30 ml bruiswater. Maak af met wat schijfjes sinaasappel en ijsklontjes. 

2. Oranje tompouce


Oranje tompouce bij Hema.nl

3. Oranje paprika’s met Mexicaanse vulling

Snij je oranje paprika’s door de helft, verwijder de binnenkant en vul deze daarna met een heerlijke Mexicaanse vulling. Deze vulling kan bestaan uit: gehakt (gebakken in tacokruiden), bosui, tomaatjes, geraspte kaas, avocado en kleine stukjes Doritos chips. Je kunt natuurlijk nog dingen toevoegen of weglaten maar dit is een handig basisrecept.

4. Oranje donuts


Oranje donuts bij de Ah.nl

5. Rood wit blauwe aardbeien

Maak 2 bakjes met gesmolten witte chocolade en voeg bij eentje blauwe kleurstof toe. Dip daarna je aardbeien eerst in de witte chocolade en daarna in de blauwe chocolade. Laat daarna afkoelen in de koelkast. Tip: je kunt ook nog sprinkels toevoegen.

6. Oranje cupcakes

Leuk om te maken met je kinderen, maar ook zeker met je vriendinnen. Bak een hele buts aan normale cupcakes en versier deze met rood wit blauwe fondant, oranje fondant, oranje sprinkels of oranje icing. Wees creatief!

7. Oer-Hollandse oranje snacks

Bitterballen, paprika chips, borrelnootjes, kaastengels, snoeptomaatjes, knakworsten enz.

8. (alcohol) Smoothie

Zo maak je de allerlekkerste oranje smoothie: pak de blender en gooi daar 2 sinaasappels, 1 mango, 10 aardbeien en 2 glazen water in. Laten blenden tot het de substantie glad is en slurpen maar! Toe aan een iets sterkere smoothie? Voeg een scheut peachtree likeur toe.

9. Oranje Bossche bollen


Oranje Bossche bollen bij Lidl.nl

10. Rood wit blauwe ijs-, yoghurt- of slagroomcoupe

Pak een groot glas en begin met een laagje blauwe bessen. Voeg daarna een laag vanille-ijs, yoghurt of slagroom toe en top af met een handje frambozen. Een leuke en makkelijke coupe die je zo gezond kunt maken als je zelf wil!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top