Lifestyle

5 tips voor iedereen die het liefste online shopt

5 tips voor iedereen die het liefste online shopt

Als je geen fan was van online shoppen, dan is de kans groot dat je dit het afgelopen jaar wel bent geworden. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan. Je kunt bijvoorbeeld even rustig kijken hoe een item past en staat bij de rest van de dingen die je hebt. Een ander voordeel is dat je het gewoon vanuit je luie stoel kan doen wanneer je wilt. 

Online winkelen is super makkelijk maar er zijn een aantal tips om het nog aangenamer voor je te maken. Wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet!

1. Levertijden

Leuk hoor dat online shoppen maar als je een paar dagen of zelfs langer moet wachten voordat je iets in huis hebt, kan de lol er een beetje afraken. Is het voor jou een prioriteit om iets op tijd binnen te hebben - heb je bijvoorbeeld last minute een bepaalde outfit nodig - dan is het goed om op de levertijden te letten, zeker als je een item bij verschillende shops kunt bestellen. Op Vandaagbesteldmorgeninhuis.nl kun je heel makkelijk checken welke webshops snel leveren en wat de uiterste besteltijd is om het de volgende dag in huis te hebben. Handig!

2. Korting

Als eerste op de hoogte zijn van de uitverkoop, doe je dit het beste door je in te schrijven op nieuwsbrieven van je favoriete shops. De kans is dan ook aanwezig dat je exclusieve promoties toegestuurd krijgt én dat je bijvoorbeeld voor iedereen kan shoppen bij de uitverkoop. Inschrijven op een nieuwsbrief is dus eigenlijk een must als je graag minder betaalt dan de normale verkoopprijs van producten.

3. Wensenlijstje

Maak een wensenlijstje aan van de items die je écht wilt hebben. Dit kun je vaak heel gemakkelijk bij shops zelf doen maar ook in een notitie op je computer of mobiele telefoon. Een andere handige optie vind ik zelf ook Pinterest. Hier zie je namelijk direct om wat voor product het gaat - iets wat bij linkjes een stuk abstracter is. Zo zal je nooit dat ene item vergeten waar je zo dol op was en is het meteen duidelijk waar het te koop is. Misgrijpen willen we namelijk liever niet!

4. Kijk en vergelijk

Waarom zou je meer betalen voor een item als je het voor minder kan krijgen? Als er een item is dat ik echt wil hebben, bijvoorbeeld sneakers van merk X - dan ga ik diverse webshops langs om te kijken of de prijs overal hetzelfde is. Let hier ook op de verzendkosten; als deze er nog bij komen dan kan een item alsnog duurder uitvallen. Ook de retourvoorwaarden zijn belangrijk. Soms moet je namelijk zelf de kosten voor het retourneren op je nemen en dat maakt het shoppen bij een bepaalde online winkel natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk. Wil je niet direct bestellen? Sla dan alle winkels op waar je jouw favoriete product kan bestellen en check regelmatig of het item niet inmiddels is afgeprijsd bij de verschillende opties. Op deze manier heb ik al flink wat keren dure items voor een hele goede prijs op de kop kunnen tikken.

5. Korting dankzij nieuwsbriefinschrijving

Heb je iets op het oog en wil je het nu bestellen? Kijk even of je korting kan krijgen door je op een nieuwsbrief in te schrijven. Het komt regelmatig voor dat je 5 of 10 euro discount krijgt of 5, 10 of zelfs 15 procent. Dat laatste is vooral aantrekkelijk als je iets aanschaft wat een stuk duurder is. Laatst heb ik bijvoorbeeld een tv-meubel besteld van HK Living met een korting van 160 euro doordat de betreffende webshop 15 procent korting gaf bij het inschrijven op een nieuwsbrief. Kijk, daar word ik nou blij van. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top