Fashion

Ik ben een kei in geld besparen + korting krijgen en dit is hoe ik het doe

Ik ben een kei in geld besparen + korting krijgen en dit is hoe ik het doe

Waarom meer betalen als het voor minder kan? Gierig ben ik absoluut niet maar als het op geld aankomt, regel ik het 't liefste zo dat ik zo min mogelijk voor iets uitgeef. Zo had ik een tijdje een paar Ganni laarzen op het oog die voor meer dan 400 euro de toonbank overgingen en ik heb er uiteindelijk maar 125 euro voor betaald.

Wat mijn trucs zijn om met zo min mogelijk geld zo mooi mogelijke dingen te scoren? Dit zijn ze.

1. Nieuwsbrieven

Door je in te schrijven op een nieuwsbrief, krijg je tegenwoordig bij heel veel webshops een eenmalige korting van bijvoorbeeld 20 procent of 10 euro. Daarnaast ben je door de nieuwsbrief ook nog eens op de hoogte wanneer er uitverkoop is én heb je regelmatig toegang tot exclusieve kortingsacties. Kijk, dat zijn een hoop voordelen. Ben je helemaal klaar met een bepaalde webshop of merk of wilde je enkel korting op dat ene item? Dan schrijf jij je toch zo weer uit. Wat mij betreft is het absoluut de moeite waard!

2. Kijk en vergelijk

Stel je voor dat je een specifiek paar sneakers op het oog hebt. Google dan eens het merk en de naam van het model om te vergelijken wat de schoenen kosten bij verschillende webshops. Ga daarnaast vooral ook webshops af waarvan je zelf bedenkt dat ze een merk verkopen, ook al wordt het item daar niet door Google weergeven. Zo zocht ik laatst een sportschoen van Nike. Bij Nike.com kostte de schoen 130 euro en bij Asos.com was de sneaker toevallig in de uitverkoop voor maar 45 euro. En raad eens welke maat er precies over was? Juist ja, die van mij. 

3. Wacht tot de sale of kortingsacties

Het irritante is dat ik een vrij dure smaak heb en mijn maandelijkse inkomen nou niet bepaald toereikend is om al mijn wensen op het gebied van shoppen a la minute in te willigen. Geduld is echter een schone zaak. Op dit moment ben ik al mijn favoriete items aan het opslaan - zowel op Pinterest als bijvoorbeeld de Bijenkorf app - zodat als er een goed moment komt, ik mijn slag kan slaan. Binnenkort is het bijvoorbeeld Vogue Shopping Night en laten nou net een paar van mijn favoriete winkels en merken korting hebben. Daarnaast is het eind november Black Friday en vrijwel alle webshops en winkels doen daar tegenwoordig aan mee. Zijn de items die ik wil niet voor minder te scoren tijdens die acties? Dan wacht ik rustig af tot de sale die op Tweede Kerstdag of vlak daarna begint.

4. Bespaar op andere dingen

Door je vaste lasten eens goed onder de loep te (laten) nemen, kun je dus écht veel geld besparen. Een hele handige app om dit te doen,is Dyme. Je krijgt hiermee direct inzicht op je financiën en of je door bedrijven eigenlijk in de maling wordt genomen. Zo spoort Dyme abonnementen op die stilzwijgend zijn of worden verlengd en kan dit voor je opzeggen. Heb je al jaren een contract met dezelfde provider terwijl nieuwe klanten kortingen krijgen? Ook daar gaat Dyme mee aan de slag: zij sporen de deals op en gaan onderhandelen namens jou met de partij in kwestie. Laat de app ook vooral weten op welke dingen er garantie zitten. Loopt deze binnenkort af? Dan maakt Dyme hier een melding van zodat je eventueel nog gebruik van de garantie kunt maken voordat je dit vergeet. Als dat niet reuze handig is....

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top