Interior

3 x inspiratie voor een douglas schutting

3 x inspiratie voor een douglas schutting

Als je op zoek bent naar een schutting dan heb je vast al eens douglas hout voorbij zien komen. Een douglas schutting is de laatste tijd erg populair. En niet alleen omdat douglashout een duurzame keuze is, maar ook omdat het bij elke tuinstijl past. Er zijn namelijk veel soorten douglas schuttingen mogelijk.

Klassieke schutting

Er wordt vaak gekozen voor een klassieke douglas houten schutting, gemaakt van blank of geïmpregneerd hout. Door de lichte kleur past deze schutting bij nagenoeg alle tuinstijlen. Het sluit naadloos aan bij een natuurlijke tuin, ook omdat de kleur van het hout na verloop van tijd vergrijst. Aan de andere kant kan douglas hout ook een mooi contrast zijn in een tuin waar veel steen gebruikt wordt. Het hout zorgt dan voor een warm accent.

Je kunt ook bij een klassieke schutting nog variëren, want de uitstraling wordt mede bepaald door de afwerking van het hout. Bij douglas hout wordt vaak gekozen voor een fijnbezaagde, ruwe afwerking. Dat zorgt voor een robuust karakter en maakt de uitstraling nog natuurlijker. Wil je graag een schutting die wat strakker oogt, dan kun je kiezen voor gladgeschaafd hout.

Zwarte schutting

De kleur zwart is populair voor de inrichting van huizen en wordt ook steeds meer in tuinen toegepast. Het maakt van de tuinafscheiding een echte eyecatcher, omdat de donkere kleur ervoor zorgt dat de schutting echt ‘aanwezig’ is. Bovendien geeft de zwarte kleur het geheel een luxe uitstraling door het chique karakter van het zwarte hout. En als je het zwart combineert met ruw afgewerkt douglashout dan voeg je ook een stoer accent toe.

Vind je zwart wat te heftig, denk dan eens aan antraciet of juist een hele lichte kleur zoals wit. Omdat de structuur van het douglashout zichtbaar blijft, maakt het niet uit welke kleur het hout heeft, de uitstraling blijft mooi en uniek.

Moderne schutting

Bij het woord ‘modern’ denk je misschien niet meteen aan douglas hout. Toch is het zeker een moderne houtsoort, vooral in combinatie met andere elementen van andere materialen. Zo is het erg mooi om onbehandeld douglashout te combineren met zwart staal. Denk aan een tuindeur met zwart deurbeslag. Maar ook de schutting is modern af te werken met bijvoorbeeld een zwarte stalen afdeklat. Hierdoor verandert de natuurlijke uitstraling meer in een industriële look wat zorgt voor een bijzondere schutting.

Weet je al of douglashout bij jou past of vind je de keuze nog lastig? Ga dan ook eens kijken bij een leverancier zoals Vandentop Tuinhout in Barneveld. Hier kun je douglas hout zelf van dichtbij bekijken en zien of het bij jouw stijl past.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top