Oogmake-up

Dit zijn de mooiste oogschaduw looks voor de feestdagen

Dit zijn de mooiste oogschaduw looks voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en misschien heb jij al de perfecte outfit samengesteld om kerst in te vieren. Nu alleen nog uit zien te vogelen wat je met je make-up gaat doen. Als je nog op zoek bent naar een perfecte oogschaduwlook voor tijdens de feestdagen zit je hier op het juiste adres!

Dit zijn de 6 mooiste oogschaduw looks voor de kerst.

1. Rood en goud

Rood en goud zijn twee van de mooiste kleuren om te combineren voor een kerst look. Breng rode tinten aan in de arcadeboog en vervaag deze totdat er een mooie overgang van donker naar licht ontstaat. Breng vervolgens een gouden oogschaduw aan op het bewegend ooglid voor een echte eyecatcher. Eyeliner of nepwimpers bieden hierbij een mooie toevoeging voor complete glamour. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pat McGrath (@patmcgrathreal) op

2. Groene oogschaduw

Groen is misschien een kleur die je normaal gesproken niet gebruikt, maar voor kerst is deze perfect! Maak bijvoorbeeld een zwarte smokey eye met een groene glitter. Of verwerk de kleur heel subtiel in je make-up, bijvoorbeeld door middel van een highlighter.

3. Glitter eyeliner

Glitter is altijd feestelijk, toch? Een glitter eyeliner is de manier om jouw ogen op te laten vallen tijdens de feestdagen. Breng een glitter eyeliner aan op de wimperrand van het bovenste ooglid en maak de wing zo heftig als je zelf wilt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door D E S I • P E R K I N S (@desiperkins) op

4. Metallic oogschaduw

Om jouw ogen echt op te laten vallen, zijn metallic oogschaduws een perfecte optie. Ook fijn? Je kunt dit doen met iedere kleur die je maar wilt. Match bijvoorbeeld de tint van je oogschaduw met je outfit. Je kan metallic oogschaduws gebruiken op zichzelf, in een smokey eye, of breng het aan langs de wimperrand voor een wat subtielere look.

5. Glossy eyes

Glossy eyes is een trendy look die perfect is om te dragen tijdens de feestdagen. De look is heel erg simpel om te creëren maar geeft toch een heel dramatisch effect. Het enige wat je hiervoor eigenlijk hoeft te doen, is lippenbalsem aanbrengen op je oogleden. Om de look nog feestelijker te maken, kan jij je lippenbalsem mengen met wat glitter of een beetje oogschaduw. Eerst oogschaduw aanbrengen en vervolgens daarover lippenbalsem aanbrengen is ook ontzettend mooi en modern.

6. Steentjes

Til een simpele oogschaduw look naar een hoger niveau met decoratieve steentjes. Deze dramatische look is perfect voor feestjes met vrienden of oud en nieuw! Het effect van de steentjes kan je zo dramatisch maken als je zelf wilt door meer of minder steentjes rondom de ogen aan te brengen. Breng de steentjes aan met een klein beetje wimperlijm om ervoor te zorgen dat ze de hele avond blijven zitten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lustrelux (@katy) op

Als je een van deze looks hebt gekozen voor de ogen dan kan je jouw volledige kerst look afmaken met een rode lipstick en een oogverblindende highlighter en dan ben jij helemaal klaar voor de foto's tijdens het kerstdiner.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top