Fashion

Dit is één van de grootste sieradentrends van dit seizoen

Dit is één van de grootste sieradentrends van dit seizoen

Je hebt ze misschien al gespot op Instagram en in de winkels... sieraden met schelpen! Waar we de trend vorig jaar al zagen opkomen, kunnen we er voorjaar en zomer 2019 echt niet meer omheen. Extra leuk: ze maken je outfit én je humeur instant summer proof!

Inspiratie uit de onderwaterwereld 

Volgens trend forecasters is het niet zo gek dat ontwerpers steeds vaker inspiratie uit de natuur halen. Zagen we voorgaande jaren overal prints en accessoires met tropische palmbomen, ananassen en flamingo's, dit jaar worden ze ingehaald door elementen uit de zee. En welk sierlijk symbool staat er nou meer voor de zee dan…juist, de schelp?

Echte trendsetters zijn we hiermee trouwens niet. Zo dragen ze in West-Afrika al sinds jaar en dag schelpen aan hun sieraden, als symbool van geluk. Ook bij de bohemian hippiestijl, bij fanatieke surfgirls en -dudes en reizigers zagen we de sieraden met schelpen al langer om het lichaam hangen. Kortom, de schelp is het symbool van vrijheid, voorspoed en een stukje inner peace. Zo, weten we de betekenis achter de schelp ook weer.

Schelpen: Dé trend van lente/ zomer 2019

Eerder spotten we de schelpensieraden al aan de vingers, oorlellen, polsen en halsen van populaire dames in de modewereld, waaronder Alexa Chung en Leandra Medine. Omdat de stijl van de groten uit de mode en beelden rechtstreeks van de catwalk niet altijd direct toegankelijk zijn, hebben we de trend afgekeken bij onze favoriete zomerse merken en stijlvolle influencers op Instagram.  

Genoeg inspiratie dus om zelf ook eens een schelp aan je nek of in je oor te hangen. En heb je nog een verzameling schelpen van eerdere strandvakanties? Dan maak je ze met gemak lekker zelf!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gimaguas (@gimaguas) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 💃🏻Sara (@collagevintage) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Faithfull the Brand (@faithfullthebrand) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anjuna Collection (@anjunacollection) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OLIVE ROSE COOKE. (@olivecooke) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vanessa Ducrocq (@carnetsauvage) op

Shoppen maar!

Om de zoektocht naar zomerse accessoires iets makkelijker te maken hebben wij de laatste collecties eens afgespeurd op zoek naar moois uit de zee. Van kleine kettinkjes, oorbellen, armbanden en enkelbandjes tot echte statement kettingen: bij deze webshops vind je de mooiste exemplaren. 

Asymmetrische oorhangers met schelp bij Mango.com

Isabel Marant via Farfetch.nl

Anna + Nina

Stradivarius

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top