Beauty

Chanel komt met een make-uplijn voor mannen en dit is wat je ervan kunt verwachten

Je kent Boy de Chanel vast wel: de heerlijke geur van het modehuis is in ieder geval één van onze favorieten. De naam komt van Boy Capel, de eerste liefde van Gabrielle Chanel. De ontwerpster heeft zich altijd laten inspireren door mannenkleding voor haar collecties en waarom zou het eigenlijk niet andersom kunnen?

Dat mannen make-up gebruiken, is natuurlijk allang niet nieuw. Wél vrij nieuw is een make-upcollectie bestemd voor mannen. Tom Ford en Clinique gaven al een voorzetje en nu komt ook Chanel met een maquillagelijn bestemd voor mannen, eveneens genaamd Boy de Chanel. De collectie bestaat uit drie producten: een lichtdekkende foundation, wenkbrauwpotloden en een matte lippenbalsem.

"Just as Gabrielle Chanel borrowed elements from the men’s wardrobe to dress women, Chanel draws inspiration from the women’s world to write the vocabulary of a new personal aesthetic for men", aldus Chanel aan WWD. "Lines, colours, attitudes, gestures….There is no absolutely feminine or masculine prerequisite: style alone defines the person we wish to be."  Chanel vervolgt: "Beauty is not a matter of gender, it is a matter of style.

De foundation komt in vier tinten en bevat SPF25 en het wenkbrauwpotlood is ook verkrijgbaar in vier kleuren. Alle producten zitten in prachtige matblauwe verpakkingen die ook wij wel zouden willen hebben. De collectie in Zuid-Kora voor het eerste gelanceerd op 1 september en zal vervolgens wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf november op Chanel.com en vanaf januari 2019 in de Chanel shops. 


Beeld: Chanel

Deel dit artikel
Back to top