Fashion

Burberry's nieuwe creative director is een goede vriend van Kim Kardashian en Kanye West

In de tijd dat mensen hun neus nog ophaalden voor Kim Kardashian, was hij de eerste die wél graag de reality ster wilde kleden. Sterker nog: Kim Kardashian en haar man Kanye (die haar voorstelde aan de ontwerper) zijn inmiddels dikke vrienden. We hebben het over voormalig Givenchy ontwerper Riccardo Tisci.

Hij verliet laatst na 12 jaar trouwe dienst het eerder genoemde modehuis en zojuist is bekend gemaakt dat hij de nieuwe creative director is van het Britse Burberry. Niet een hele opvallende keuze als je bedenkt dat Tisci ooit studeerde aan de Londense modeschool Central Saint Martins en hij is een ster is om couture met street te mengen: iets wat ook supergoed bij Burberry past.

"I am delighted that Riccardo is joining Burberry as Chief Creative Officer. Riccardo is one of the most talented designers of our time. His designs have an elegance that is contemporary and his skill in blending streetwear with high fashion is highly relevant to today's luxury consumer", aldus Marco Gobetti (Burberry's CEO) die al eerder met hem samenwerkte toen hij CEO was bij Givenchy van 2004 - 2008.

We zijn reuze benieuwd naar Tisci's versie van Burberry en dat zullen we september dit jaar voor het eerst zien tijdens London Fashion Week. We hebben zo vermoeden dat Kimye front row zal plaatsnemen...

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top