Fashion

TREND: Tule jurken zijn nog steeds de nummer 1 favoriet op de catwalks

Een ding is zeker, tule is de stof van 2017. Modehuizen als Dior en Rodarte showden  enorme chique en toch draagbare jurken die allemaal gemaakt waren van het prinsessenstofje.

Tule jurken zijn niet langer louter alleen weggelegd voor runway royalty maar ook buiten de catwalk is de doorschijnende gaasjesstof een enorme trend.

Doordat tule doorschijnend is kun je met het stofje verschillende maten aan ‘blootheid’ bereiken. Zo liet Dior met zijn korsetjurk, van vorig seizoen, ruimte voor een nipple gate en ook Rodarte koos voor een compleet doorschijnend effect. De silhouetten van de ontwerpen zijn modern met een knipoog naar Victoriaanse details als ruches, capes en wapperende mouwen.

Modehuis Schiaparelli gebruikte de tule voor een verrassende twist en creëerde eigentijdse mini korsetjurkjes met gelaagde capes en zelfs bijpassende handschoentjes. Van statisch wit tot alle kleuren van de regenboog. Schiaparelli bewijst dat je alle kanten op kunt met het materiaal.

Als het aan Giambattista Valli ligt ga je niet bescheiden met tule om. More is more. De ontwerpen van het modehuis zijn dan ook overdadig en doen een beetje denken aan een gigantische marshmallow. Op een goede manier natuurlijk. In millennial pink zagen de modellen eruit alsof ze letterlijk weggelopen waren uit een sprookje. Niet echt draagbaar, maar wel prachtig om naar te kijken.

Dior pakte het tule een stuk meer bescheiden aan. Het Franse modehuis was  niet van plan de wereld te veranderen in één grote cupcake en ging voor een elegantere aanpak. Dior bleef trouw aan hun ingetogen kleurenpallet van diepe grijstinten. De collectie was geïnspireerd op mannenkleding en dit gaf weer een heel andere twist aan het bekende tule stofje.

Ook Karl Lagerfeld ging met tule aan de slag. Laat het maar aan Chanel over om iedereen om ver te blazen met de collectie. Karl stuurde zijn modellen de catwalk op in ware tule masterpieces. Compleet in het zwart en met bijpassend boater hoedje was de tule jurk spectaculair. Off-shoulder en bezaaid met kristallen gaf Chanel het materiaal nog extra flair door de zomen af te werken met enorme van tule gemaakte bloemen.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top