Wedding

Bruiloft etiquette waar je als aanstaand echtpaar aan moet denken 

Goede manieren tellen, zeker op de belangrijkste dag uit je leven. Maar hoe ga je netjes om met gasten en hoe los je problemen op? Hoe ga je bijvoorbeeld om met iemand die toch een +1 heeft meegenomen? Hieronder lees je een paar van de veelgestelde vragen 

Kunnen we sommige mensen wel uitnodigen voor de ceremonie maar niet voor de receptie en andersom?
Als je elkaar in een intieme setting het jawoord wilt eeven, kun je minder mensen uitnodigen voor de ceremonie. Daarna kun je vrienden en familie uitnodigen om zich bij jullie te voegen tijdens de receptie. Mensen alleen uitnodigen voor de ceremonie en niet voor de receptie is ietwat onbeleefd. Als je graag wat geld wilt besparen, zijn er manieren waarop je dat beter kunt doen

Wat doe je wanneer iemand toch een +1 meeneemt, terwijl dat niet op de uitnodiging stond?
Blijf gracieus en vraag je wedding planner, of het personeel dat de fuif draaiende houdt, of ze een extra plek voor diegene kunnen vinden. Je voelt je waarschijnlijk wat van slag of zelfs een beetje boos, maar probeer er niet over te piekeren of een scène te maken door iemand weg te sturen. 

Kunnen we een kleine bestemmingsbruiloft houden en een grote receptie organiseren wanneer we weer thuis zijn?
Absoluut! Wanneer je in het buitenland wilt trouwen kan het moeilijk zijn voor gasten die het budget er niet voor hebben, kinderen hebben of vanwege medische redenen niet ver kunnen reizen. Je vrienden en familie zullen het snappen wanneer je voor een kleine bestemmingsbruiloft kiest. Wanneer je weer thuiskomt kun je altijd nog een receptie organiseren. 

Hoeveel mensen kan ik meenemen wanneer ik de trouwjurk ga kopen?
Neem niet meer dan vijf mensen mee wanneer je jurken gaat passen. Neem je beste vrienden mee of familie en kies mensen die je daadwerkelijk goed kunnen adviseren in het kiezen van een jurk. Wanneer je meerdere afspraken hebt om jurken te passen, kun je verschillende mensen meenemen. Wanneer het voorkomt dat familie van de bruid de jurk wil betalen, is het natuurlijk wel gebruikelijk dat je diegene meeneemt. 

Hoe vertel je gasten dat je niet wilt dat ze hun telefoon gebruiken (tijdens de ceremonie)?
De komst van smartphones zijn zowel een zegen als een vloek. Gasten kunnen geneigd zijn om foto’s te maken wanneer jullie de eerste zoen als man en vrouw met elkaar delen. Wil je als kersvers echtpaar liever tegen gezichten aankijken dan smartphones, dan kun je dat prima aan je gasten laten weten. Zet bijvoorbeeld een bord neer bij de ingang waarop gasten kunnen lezen dat jullie de ceremonie liever zonder mobieltjes en camera’s houden. 

Mocht je bezorgd zijn dat niet alle gasten het bord lezen, kun je altijd nog aan het personeel of de weddingplanner vragen of zij gasten willen aanspreken die toch in de aanslag staan met een camera of een telefoon. 

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top