Fashion

5x stijl regels waar elke fashionable Britse vrouw zich aan houdt

Als er één type vrouw is die weet hoe ze zich moet kleden dan is het wel de Britse dame. Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en zal nooit een fashion blunder maken. Kijk maar naar de always fashionable Kate Middleton of de altijd coole Kate Moss.

Er zit wel een geheim achter de stylish outfits van de Britten. Er zijn namelijk vijf stijl regels die bijna elke vrouw kent en waar ze zich aan houdt. Bekijk alle regels hieronder. 

1. Investeer in key items
Wanneer een Britse dame gaat winkelen zal ze zich voornamelijk focussen op het kopen van een tijdloos item. Dit kan een stuk van een modehuis zijn dat al enkele decennia beschikbaar is of een item waarvan ze weet dat ze het vaak zal dragen, zoals een trenchcoat of leren broek.

2. Zeg gedag tegen sportkleding
Je sportkleding als een gewone outfit dragen is als het aan de Britten ligt een echte no-go. De enige plek waar je zo'n outfit zou mogen dragen is in de sportschool of in het park terwijl je aan het hardlopen bent. De kans dat je iemand in haar sportkleding in de winkelstraat tegenkomt is dan ook niet zo groot.

3. Een sjaal met tartan print is altijd goed
De Fransen hebben het Bretonse streepje en de Britten gaan voor tartan. Een sjaal met dit leuke printje kan je outfit afmaken en als deze gekleurd is zorgt die er meteen voor dat je look wat spannender is.

4. Draag een trenchcoat of een opvallende jas
Als er een item geliefd is in Engeland dan is het wel de trenchcoat. Wanneer je weer eens niet weet je aan moet is het ook een goed idee om deze klassieke jas aan te trekken. Wanneer je een keer niet je trenchcoat draagt kun je het best voor een jas in een opvallende kleur of print gaan. Denk maar aan de jas met tijgerprint van Kate Moss. Een echt statement piece kan je outfit namelijk in een klap afmaken.

5. Hou je sieraden simpel
Een sieraad moet je outfit aanvullen en niet overnemen. Een klein zilveren of gouden kettinkje is dan ook het lievelingsaccessoire van veel Engelse dames. Ga bij voorkeur een keer shoppen bij een vintage winkel. Hier kun je vaak de mooiste exemplaren vinden.
Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top