Fashion

Work-out tips van Fajah Lourens: Bye bye Cellulitis

Jullie kennen haar allemaal en wij stalken haar Insta dagelijks voor de nodige fit-girl inspiratie. Speciaal voor Fashionscene deelt Fajah haar work-out tips met jullie! Naar de gym of lekker thuis sporten; als jij bezig bent met je lichaam trainen dan kan je vast af en toe wel wat extra motivatie gebruiken! Gelukkig hebben wij Fajah bij ons op kantoor zitten om jou (nog beter) op weg te helpen. Lees je mee?  
 
Mocht je last hebben van cellulitis dan is dat niets om je voor te schamen. Maar liefst 98 procent van de Nederlandse vrouwen heeft er last van. Cellulitis is in grote mate erfelijk: je genen bepalen of je hier aanleg voor hebt. Ook kan een slechte doorbloeding en levenstijl bijdragen aan de vervelende sinassappelhuid. Behalve bovenstaande oorzaken speelt ook het hormoon oestrogeen een grote rol bij het ontstaan van cellulitis. 
De volgende tips kunnen je cellulitis verminderen:
 
1 Minimaal 3 keer per week zware kracht training. Weinig herhalingen en gebruik zware gewichten.

 
2 Beperk je koffie tot max 2 koffie per dag, maar het beste is als je koffie helemaal laat staan!
 
3 Beperk je alcoholinname zo veel mogelijk. Als je dan toch een keer wil drinken, kies dan voor vodka spa rood en absoluut niet voor suiker mixjes
 
4 Beperk de inname van suiker, zuivel, en soya producten tot minimaal
 
5 Je kan overwegen om te stoppen met de pil of er een uit te kiezen die niet te veel oestrogen hormoon bevat
 
6 Eet veel groene harde groentes
 
7 Slik DIM tabletten 
 
8 Drink minimaal 2,5 liter water per dag
 
9 Masseer je benen goed los na de trainingen voor beter herstel. Dit kan je doen door het gebruik van een foam roller. Ook kan je de viper gebruiken, dit is een voam roller die trilt en zo de doorbloeding van je benen goed activeert.
 
10 Houd dit alles consistent vol. Je lichaam heeft een langere periode nodig om aan je nieuwe gezonde levenstijl te wennen. Verwacht niet binnen twee weken geweldig resultaat. Je moet gewoon volhouden en uiteindelijk zal je het verschil echt gaan zien!

Volg jij Fajah al via haar website en Instagram? Doe dat dan maar even snel ;) Volgende week gaan we het hebben over kipfilet bovenarmen! 
 


Tot volgende week en thanks Fay voor de tips! xo 
Deel dit artikel
Back to top