Fashion

Wat zegt de kleur van jouw outfit over jezelf en anderen?

Heb jij een favoriete kleur? En is deze kleur ook terug te zien in jouw dagelijkse stijl? Natuurlijk is elke kleur, als jij er van houdt, de juiste. Toch blijken bepaalde kleuren bepaalde impressies te maken. De mening van anderen is lang niet zo belangrijk als jouw eigen mening en gevoel, maar de kleuren die jij draagt hebben wel degelijk invloed!

Eigenlijk mogen meningen van anderen er nooit toe doen. En zeker niet als het om de kleur van je outfit gaat. Toch kun je wellicht het resultaat van dit onderzoek in bepaalde situaties meenemen. Buyshirtsonline heeft een onderzoek gedaan naar de invloeden van de kleur van jouw outfit op andere mensen en in bepaalde situaties. Zo blijkt dat een roze outfit geassocieerd wordt met een grappige, liefelijke en een niet al te serieuze persoonlijkheid. Een zwarte outfit daarentegen komt niet zozeer gothic over maar vooral oprecht en intelligent.

Dit kwam er globaal uit: bruin en geel worden als de minst aantrekkelijke kleuren gezien. Als vrouw zien wij mannen vooral graag in zwart of blauw gekleed. Rood wordt gezien als sexy door vrouwen en mannen maar vooral door vrouwen als zij het zelf dragen. Mannen vonden rood ook een sexy en zelfverzekerde kleur. Zij kiezen de kleur rood voor hunzelf als wel voor hun date of partner op de derde plek. Vrouwen appreciëren rood iets minder als het om de outfit van hun date of partner gaat dan mannen.

Zo zie je maar. Een favoriete kleur en outfit is sowieso persoonlijk! Het aller belangrijkste is hoe jij je in een outfit van welke kleur dan ook voelt. Je weet zelf hoe nieuwe kleding kan aanvoelen. If you love it en als jij je er mooi in voelt, kan het je de meest zelfverzekerde vrouw of man van de wereld laten voelen. Dat gevoel is sterker dan welke uitkomst van een test ooit. Vergeet dat nooit! Mocht je onzeker zijn in bepaalde situaties en twijfelen over je outfit of de kleur ervan, dan kun jij wellicht iets aan de uitkomst van dit onderzoek hebben.

Links: mannen over vrouwen. Rechts: vrouwen over mannen

Deel dit artikel
Back to top