Fashion

Amsterdam Fashion Week: Wat is er te doen?

Afgelopen vrijdag startte de 22ste editie van de Amsterdamse modeweek. Het 10- daagse 'Downtown' programma ging van start met een feestje in de Amsterdamse Melkweg. De Amsterdam Fashion Week bestaat uit twee delen, het MBFWA catwalk programma, wat zich op het Westergasterrein afspeelt, en het Downtown programma wat voor iedereen toegankelijk is.

Maar wat is er nou eigenlijk allemaal te zien en te doen? Wij zetten het programma voor jullie op een rijtje.


Opening Downtown programma in de Melkweg

Maandag:
Vandaag kun je Fashion Feels Good bezoeken in Mossel & Gin. Het modelabel Costes presenteert tussen 16:00 en 19:00 uur hun nieuwe collectie aan het publiek.

Dinsdag: 
AMFI Presents Fashion Films. In Het Ketelhuis in Amsterdam worden er dinsdagavond 6 korte films getoond. De films zijn gemaakt door studenten van de Amsterdamse mode-academie en laten het modetalent van de toekomst zien. De avond wordt gepresenteerd door Kim Bruggeman (Head of Fashion & Visual Culture, AMFI). Na afloop wordt er gezellig geborreld.

Woensdag:
In het Art'otel worden de mooiste couture stukken van designer Dorhout Mees geëxposeerd. Naast de expositie worden er een aantal korte films van Dorhout Mees getoond en kun je de digitale kunst van The Lumen Prize Exhibition bekijken.


Van Gogh museum - Fashion & Van Gogh

Donderdag:
Zalando organiseert 'Fashion House' op de Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam. Je kunt hier via livestream getuige zijn van de officiele opening van de Amsterdam Fashion Week. Je kunt work-shops volgen en natuurlijk, gezellig een drankje drinken.

Vrijdag:
Fashion & Van Gogh: Het Van Gogh museum gooit 's avonds haar deuren open voor het publiek. Er zijn Dj's en Vj's en er worden presentaties gegeven door modeontwerper Barbara Langendijk en Elke van Zuylen.


David Laport

Zaterdag:
Mode en dans komen samen in de Koepelkerk van Amsterdam. Modeontwerper David Laport presenteert zijn prachtige ontwerpen, samen met het Nationaal Ballet. Kaarten zijn slechts 5 euro.

Zondag:
Onze thuisbasis 'De Hallen' staan zondag geheel in het teken van mode. Er wordt namelijk een Local Goods Market georganiseerd. Verschillende modelabels hebben hier een kraampje staan. Geniet van authentieke mode, muziek en gezelligheid.


De Hallen

Bekijk voor meer informatie rondom het Zalando 10 days downtown programma de website van Fashion Week Nederland hier.

Deel dit artikel
Back to top