Fashion

BREAKING NEWS: Frida Giannini en Patrizio di Marco verlaten Gucci

Dit zagen we niet aankomen. Het powerkoppel Frida Giannini en Patrizio di Marco verlaten Gucci, een van de machtigste modehuizen ter wereld. 

Frida Giannini kwam twaalf jaar geleden bij het italiaanse modemerk in dienst, nadat ze weg ging bij Fendi. Ze kreeg de lastige taak om creative director Tom Ford te vervangen. Patrizio di Marco kwam in 2008 naar Gucci, en geeft na zes jaar werken als CEO het stokje over naar iemand anders. Die iemand anders is vanmorgen bekend gemaakt. Marco Bizzarri wordt de vervanger van di Marco en zal de taak als CEO voor het Italiaanse label op zich gaan nemen. De nieuwe CEO is al bekend bij Kering (het bedrijf waar onder andere Gucci, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Saint-Laurent, Stella Mc Cartney bij aan zitten gesloten) hij werkte daar als CEO van Bottega Veneta.

Het Gucci duo, dat buiten hun werk ook een koppel is, zal vroeg in het nieuwe jaar definitief afscheid nemen van het modehuis. Di Marco vertrekt op 1 januari en Giannini zal blijven tot eind februari 2015. Dan zal zij de laatste hand aan de autum/winter collectie voor 2015 zetten en showen tijdens Milaan Fashion Week. Volgens het merk wordt de nieuwe creative director later bekend gemaakt.

Beeld: Getty

 

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top