Fashion

Beck on tour

Internationaal - Hij is het boegbeeld van de jaren ’90. Alternatieve muziek was niet langer meer houthakkersblousen en ongewassen haar, maar een nerdy chic-ness, vertaald door Beck. Beck knutselde met folk, hip-hop, country, maar ook met indie rock en psychedelica, en het resultaat eindigde in alternatieve maar toch poppy albums. Vandaar de naam: wonderkind.
Gelukkig is Beck inmiddels dan eindelijk over zijn kleptomanische ex-vriendinnetje Winona Rider heen, en schrijft ‘ie dan ook niet langer meer treurige melancholische liedjes. Daar willen we Beck namelijk niet voor. De wereld kendt de eigenzinnige knul voor zijn groovy tracks, dansbaar en makkelijk in het oor klinkend. Beck kwam vorig jaar Back to earth met Guero, en het remix album Geurolito: vrolijk, springerig en zo ontzettend Beck van die 90’s.
Het jongetje trekt dit jaar zijn bruine pak weer aan, gooit zijn beige ribfluwelen jasje om zijn schouder en laat die schuine lok quasi nonchalant in zijn gezicht hangen. Beck is on tour. En hij komt ook even langs in Nederland. Check zijn tourdata hieronder, en surf voor audio, video en exacte locaties naar www.beck.com
11-08-06 Copenhagen, Tivoli Concert Hal
12-08-06 Oslo, Oya Festival
13-08-06 Dyrehaven, Danmarks Smukkeste Festival
16-08-06 Amsterdam, Paradiso
17-08-06 Hasselt, Pukkelpop
19-08-06 Staffordshire, V Festival
20-08-06 Chelmsford, V Festival
22-08-06 Edinburgh, Meadowbank Stadium
24-08-06 Dublin, Marley Park

Deel dit artikel
Back to top