Fashion

Traffic in Melkweg

Amsterdam - Pak je agenda er vast bij, want op vrijdag 17 maart is de Melkweg wederom het strijdtoneel van Nederlands meest toonaangevende technofeest. Traffic opent om 22.30uur haar deuren voor een avondje vierkwartsgeweld van overwegend Engelse bodem. Voor de gelegenheid zijn drie vernieuwende artiesten uit de Britse technoscene naar Amsterdam gehaald. Niemand minder dan Inigo Kennedy, Female en Regis beklimmen straks het Traffic-podium, om zij aan zij met residents Lauhaus en Bart Skils het publiek in de Oude Zaal te voorzien van de broodnodige dosis kwaliteitstechno. Om nog maar te zwijgen over de toilet-arena…
Londenaar Inigo Kennedy is hard op weg om zijn honderdste release uit te brengen. Een producer met de Midas-touch, die aan de lopende band monsterreleases uitbrengt op labels als ZET, ergonomix, Red Steal en niet te vergeten zijn eigen label Assymetric. Als deejay oogst hij al sinds 1996 veel respect, met zijn diepe en meeslepende technosets. In eigen land en overzees, maar nog nooit op Nederlandse bodem.
Uit het oude Black Country, Birmingham om precies te zijn, komt Regis. Hij toonde met eerdere livesets op Traffic niet alleen te beschikken over een hele rits keiharde technokrakers, maar ook nog eens over een gezonde dosis Engelse humor. Zijn liveset is sinister als de slang met de appel, maar tegelijkertijd hilarisch als een goede Monty Python film. Iets om niet te missen, zeg maar. Op Downwards UK brengt hij niet alleen uit onder zijn eigen naam, maar ook met collega duistere-techno-freak Surgeon. Onder hun koosnaampje British Murder Boys heeft het tweetal al menig dansvloer ge-carpetbombed. Maar vanavond staat hij in zijn eentje sterk.
Denk je aan Birmingham, dan denk je als technofreak al gauw aan Peter Sutton. Onder zijn pseudoniem Female releaset Sutton op het label van Surgeon. Niet voor niets is hij momenteel een van de snelst rijzende sterren aan het Britse technofirmament. Twisted en donker als Surgeon op een dinsdagmiddag, minimaal en subtiel als Robert Hood in een porcelijnkast. Deze contradictie maakt de sound van Female uniek. Hij zou een Britse darkroom tijdens tea time niet misstaan - laat staan een Oude Zaal prime time.
Huisdeejays Bart Skils en Lauhaus vertegenwoordigen de vaderlandse troepen van Traffic. Beiden zijn bezig aan een niet te versmaden opmars in het Nederlandse technocircuit. Als deejay hebben zij hun strepen al meer dan behaald. En de komende maanden gaan beiden ook de vinylmarkt bestormen met een aantal releases waar de oren van gaan klapperen. Wie er vast een voorproefje van wil horen, is op Traffic aan het juiste adres.
Maar Traffic zou Traffic niet zijn zonder speciale side-area. Na het daverende succes van Redevice afgelopen editie in de speciale wc-arena is het nu de beurt aan Traffic resident Aron Friedman om zijn eigen invulling te geven aan het knusse halletje bij de toiletten. Samen met zijn nieuwe partner in crime, de Nijmeegse techno-jock Brent Roozendaal, vormt hij het illustere Mesjokke DJ-Team. Ter gelegenheid van zijn verjaardag strijdt Friedman met Roozendaal om de begeerde Pleemate of the Year Trophy, in een alles verzengende ping-pong set van vijf uur lang.
Mocht dit nog niet reden genoeg zijn om vanavond al in een slaapzak voor de Melkweg te gaan bivakkeren, laat dan het feit dat Traffic nu bijna vijf jaar bestaat meetellen in je overweging. Kaarten voor Traffic in de Melkweg kosten €15 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Outlands Records en de 150 grotere postkantoren. Traffic vangt aan om 22.30uur.

Deel dit artikel
Back to top