Fashion

COUPLAND

ABSOLUT - In 1994 liet ABSOLUT de wereld kennismaken met een hele nieuwe serie advertenties die eer betonen aan de hoogtepunten uit de film- en literatuurgeschiedenis. De advertenties werden geplaatst in bekende literatuur, film en entertainment magazines en zijn zo herkenbaar dat iedere lezer meteen begrijpt naar welke film of boek verwezen wordt.
ABSOLUT COUPLAND is een tribute aan de bekende Amerikaanse schrijver Doug Coupland, de man achter het baanbrekende boek ‘Generation X’ geschreven in 1991. Coupland wordt sinds zijn debuutroman ‘Generation X’ gezien als dé naamgever aan een hele generatie nietsnutten; wezenloze zombies die hun normen en waarden oppikken uit televisie soaps. Coupland doelde met deze ‘nietsnutten generatie’ op de jongvolwassenen van de late jaren ’80. De in 1961 in Duitsland geboren schrijver groeide op in Canada waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds woont. Sinds ‘Generation X’ heeft hij nog een aantal internationale bestellers geschreven waaronder ‘Shampoo Planet’ (1992) en ‘Gilrfriend in a Coma’ (1998). Naast schrijver is Coupland ook toneelschrijver en beeldend kunstenaar.
Voor ABSOLUT maakte hij een bijzondere spread advertentie die lijkt op een collage maar die als je goed kijkt een kort verhaal vertelt. Het begint met "We were at the 2003 World's Fair in Los Angeles…" en vertelt het verhaal van twee vrienden die de beurs verlaten om een berg te beklimmen waar zij samen zittend op de top mijmerend herinneringen ophalen. De foto’s en tekeningen illustreren verschillende delen van het verhaal zoals de ABSOLUT fles, de mandarijn, een poppenhoofd en een beeld. De allerlekkerste ABSOLUT DRINKS kan je HIER vinden, shake ze!

Deel dit artikel
Back to top