Fashion

Wat eet je in de Pannekoekstraat?

Rotterdam - De Pannekoekstraat is één van de leukste straten van Rotterdam. En niet vanwege de pannenkoeken. Het is nog geen Witte de With, maar het is er al ernstig hip aan het worden. Zeker op eet en drinkgebied. Hieronder drie leuke adresjes in de Pannekoekstraat:
Toaster (Pannekoekstraat 38a)
Uiteraard kun je hier terecht voor een tosti-toeval en dat de hele dag door. Het heet niet voor niets Toaster. Maar Toaster staat voor meer: verse muntthee, tintelende cava. Kaasfondue en Jupiler. Netwerkcafé en een potje caram spelen. Thaise hamburger en canadian pinewood picknicktafels. Tel daar nog soepen en Chesterfield-stoelen bij op en je wordt als snel 'original buurthangout'. Het personeel is vriendelijk en de sfeer is er gemoedelijk. Een huiskamer waar je niet meer weg wilt. Iedere dag van de week geopend en voor elk moment van de dag. En niet onbelangrijk: betaalbaar.
Level (Pannekoekstraat 76A)
Level is de volgende hotspot in de Pannekoekstraat. Wederom fusion, maar dit keer een mix van Oosters, Europees én Afrikaans en wel wat duurder dan Toaster. Maar daarom niet minder de moeite waard. In de oranje kuipstoeltjes heb je zicht op de imposante cocktailbar. Daar draaien barmannen met Londens clubverleden moeiteloos een Pornstar of Say hello to sake voor je. De chef-kok heeft zich laten inspireren door gerechten uit heel de wereld: Couscous met venusschelpen, lamshaasjes met tandoori-saus, in teriyaki gemarineerde kalfscarpaccio, in wasabi-knoflook gewokte gamba’s of gewoon een zacht gebakken zeewolffilet…Er is ook een uitgebreide kleine kaart met sushi, garnalen wontons of Japanse saté.
Soho (Pannekoekstraat 53A)
Schuin tegenover Toaster zit Soho. Deze hippe strakke cocktailbar is sinds de opening twee jaar terug altijd afgeladen. Je kunt er cocktails drinken in een sexy interieur en lekker flirten met het personeel en publiek, want het is wel een beetje zien en gezien worden. Het personeel is zo enthousiast dat je er alleen maar meer cocktails van gaat drinken. Maar dat is weer goed voor het flirten, dus neem nog een flirtini! (beeld: Neil Kirk)

Deel dit artikel
Back to top