Fashion

De nieuwste hotspot: Vuong

Amsterdam - Nieuw geopend: Vuong! Dat is goed nieuws voor hip Nederland, want Vuong in de Korte Leidsedwarsstraat 51 is het nieuwste wonderkindje van Casper Reinders (Jimmy Woo, Suzy Wong). Vuong dwingt bewondering af, vanaf het moment dat je binnenkomt. Je krijgt meteen het gevoel alsof je in een Franse koloniale bistro in Jakarta bent. Samen met architect Jen Alkema (bekend om zijn lekker strakke minimalistische design) reisde Casper Reinders hoogstpersoonlijk naar Vietnam om toe te zien op de materiaalkeuze en de selectie van meubels voor zijn Vuong. De minimalistische stijl van Alkema in combinatie met Caspers voorliefde voor Aziatisch antiek maakt het eindresultaat tot een geweldig geheel. Helemaal in stijl van Jimmy Woo, maar dan ingetogener, strakker en eigenlijk nóg meer sexy! De Antieke Aziatische elementen zijn perfect geïntegreerd in het sobere design. Heel fijn!
Vuong is een Frans-Vietnamese brasserie, cocktaillounge en sociëteit in zwoele Indo-Chine stijl. Het restaurantgedeelte op de begane grond heeft een open en vriendelijk karakter, iedereen is de gehele dag welkom in deze gezellige brasserie. ’s Ochtends kan je hier lekker chocoladecroissantjes eten, ’s avonds smullen van Franse en Vietnamese gerechten. Klassiekers uit beide landen worden geserveerd en met elkaar gecombineerd! Echte aanrader is de Steak Friet Bearnaise (vraag om extra saus). En als dessert neem je natuurlijk de brownie met vanilline ijs, om blij van te worden!
Opvallend aan het design in het restaurant is het behoud van het ouderwetse ‘wok’ systeem tegen de achterwand van de keuken. Door een grote glazen wand zijn de verrichtingen van de Vietnamese koks te volgen. Leuk! Ook de toiletten zijn schitterend en innovatief vormgegeven. De Cocktaillounge op de eerste etage is intiem en sexy. Professionele cocktailshakers staan garant voor custom made cocktails en een echte Barista (koffie-expert) maakt de lekkerste koffie!
De tweede etage draagt de naam La Perle Noir. Deze klassiek ingerichte opiumdenn is alleen toegankelijk voor leden. De club zal maximaal driehonderd leden tellen en biedt toegang aan tachtig personen tegelijkertijd. Reinders: `Het wordt een club van creatieve mensen, Nederlanders uit de sport- en zakenwereld, en ook uit bijvoorbeeld het nachtleven, de kunst en politiek.’ Amsterdam heeft er een veelbelovende topper bij! Hoofdgerechten zijn rond de €18, KLIK HIER voor meer informatie over Vuong!

Deel dit artikel
Back to top