Fashion

Kleding combineren? Dit zijn de 5 absolute don'ts!

Kleding combineren? Dit zijn de 5 absolute don'ts!

We kennen het allemaal: voordat de (werk)dag begint, sta je voor jouw kledingkast en heb je totaal geen idee wat je nu weer moet aantrekken. Ondanks dat je stapels met kleding hebt, blijft het combineren een lastig puntje. Want past jouw favoriete blouse met print wel bij die zwarte mom jeans?

Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij de grootste don'ts op het gebied van kleding combineren onder elkaar gezet! 

 

Print op print dragen

Ben jij een echte liefhebber van items met een leuke print? Groot gelijk heb je! Het dragen van print is namelijk áltijd een goed idee. Wist je dat een print ervoor kan zorgen dat je er (nog) slanker uitziet? Toch is het belangrijk om op een gegeven moment een lijn te trekken. Verschillende prints met elkaar combineren kan ervoor zorgen dat de look - in plaats van modieus - er rommelig uit komt te zien. Iets wat je absoluut niet wilt natuurlijk. Combineer een gestreepte top met een neutrale jeans. Of een broek met print in combinatie met een basic blouse. Hierdoor kun je alsnog jouw favoriete kledingstuk met print blijven dragen en match je het ook nog eens op de juiste manier!


Gebreide trui met hoge turtleneck bij Hm.com

Veel kleuren met elkaar combineren

Wil je dat jouw outfit er stijlvol uitziet? Ga dan voor maximaal twee hoofdkleuren. Dit zorgt namelijk voor meer klasse. Draag je graag zwarte outfits? Combineer dan een zwarte jeans met een witte blouse en eventueel black boots. Stel dat je een zwarte jeans combineert met een groene trui, witte blouse en groene sneakers, is het niet meer één geheel. Je kunt natuurlijk wel verschillende tinten binnen een kleurgroep met elkaar combineren. Denk aan een lichtbeige rok met een trui in een wat donkerdere tint. Zolang je altijd twee hoofdkleuren in acht neemt, kan het combineren van kleding eigenlijk niet fout gaan.


Oversized jas bij Hm.com


Rechte broek bij Hm.com

Een wijde broek met oversized top

Deze tip heeft alles te maken met balans. Iets wat we allemaal graag zouden willen in onze outfits. Goed nieuws, want het is mogelijk! Door wijd met strak te combineren krijg je een perfecte verhouding, wat ook nog eens goed is voor de vorm van jouw lichaam. Je mag namelijk laten zien wie je bent! Extra tip: ga voor prints die samenvloeien. Hierdoor lijkt de outfit nog meer een geheel, met de focus op je taille.


Ribgebreide coltrui bij Hm.com

Gescheurde jeans met gescheurde top

Misschien heb je bovenstaande zin even twee keer moeten lezen. Begrijpelijk. Maar wat we hiermee bedoelen is eigenlijk vrij simpel. Heb je zin om jouw all-time favorite mom jeans aan te doen die er al echt flink gedragen uitziet? Combineer dit item dan met een strakke of subtiele top. Ga niet voor een gebreid vestje waar ook allemaal scheuren of gaten inzitten. Waarom? Omdat jouw look op deze manier vrij 'slordig' of onverzorgd kan ogen.


Wide High Jeans bij Hm.com

Een overload aan sieraden

En dan de finishing touch van de outfit: sieraden. Niets is leuker dan jouw favoriete gouden oorbellen combineren met een klassieke ketting. Toch geldt hier de regel ‘less is more’. Laat één specifiek accessoire uitblinken en combineer dit met minimalistische sieraden. Ben je niet zo van de sieraden? Dan kan je er ook voor kiezen om een mooie handtas te combineren met jouw outfit. Hierdoor creëer je alsnog die finishing touch, maar dan iets subtieler. 


Lange strassoorbellen bij Hm.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top