Fashion

Fonkelnieuw: Academieverlaters

Oss - Kon je er de afgelopen maanden de eerste solo-expositie van modefotografe Viviane Sassen bekijken, nu heeft Museum Jan Cunen alweer een interessante tentoonstelling in het vooruitzicht! Ditmaal kun je t/m 4 november een selectie van eindexamenwerk van studenten aan de academies van Arnhem, Breda en Den Bosch bekijken.
Het museum heeft een aantal jonge, net afgestudeerde kunstenaars uitgenodigd om hun eindexamenwerk te tonen middels een gezamenlijke tentoonstelling. Het museum hoopt met deze expo (jonge) talenten een extra duwtje in de rug te geven wat betreft de aanvang van hun beroepspraktijk. Er is een keuze gemaakt uit het werk van afgestudeerden van de afdelingen vrije kunst en fotografie van de academies in Den Bosch, Arnhem en Breda. Dit past perfect in hun beleid: niet alleen op landelijk niveau opereren, maar ook aandacht besteden aan kunst uit de regio.
Negen talenten van de bovengenoemde academies zijn uitgekozen om hun werk te tonen. Dit heeft een zeer divers, multimediaal en uitbundig geheel opgeleverd. Het werk wat je kunt zien varieert van realistische, levensgrote foto’s van keukens tot cartoonachtige sculpturen, van video’s samengesteld uit bestaand beeldmateriaal, gevonden op internet, tot archiefkasten waarin ‘vergeten geschiedenis’ is opgeslagen.
Je kunt 'Fonkelnieuw: Academieverlaters' bekijken van dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 16.30 uur in Museum Jan Cunen, Molenstraat 65, in Oss. De toegang is gratis. (Beeld: Ernst Seaber)

Deel dit artikel
Back to top