Fashion

Food & Design Market

Amsterdam - Dol op eten? Gek van design? Dan moet je zondag 27 mei zeker even langs de Westergasfabriek in Amsterdam gaan. Daar vindt namelijk de eerste editie plaats van een nieuw evenement: Food & Design Market. Initiatiefnemers van de markt zijn twee galerieën die op het cultuurpark gevestigd zijn, namelijk ArtOlive en Hot Ice. De Food & Design Market showt (food)design van zo'n vijftien jonge talentvolle ontwerpers.
De galerieën hebben jonge talenten en een aantal afstudeerders van de Amsterdamse Rietveld Academie geselecteerd om tijdens deze dag hun werk op de markt te exposeren en verkopen. Er is van alles te bewonderen; variërend van sieraden en caps van vilt tot zitzakken en chocolade sculpturen. Je kunt het werk van o.a. Alexander Fielden, Marije Geursen, Nynke van Vliet, Mirjam Oosterbaan, Danielle Smits en Labelh bewonderen.
Naast design is eten het ingrediënt voor deze markt, maar dan uitsluitend innovatieve culinaire kookkunsten! Denk hierbij o.a. aan Proef, het initiatief van ex-Design Academy student Marije Vogelzang, die bekend is om haar bijzondere eetontwerpen. Tijdens het event wordt er met de Proef Keet (mobiele keuken) op uit getrokken en worden er allerlei zomerse lekkernijen geserveerd. Verder zal Mr.Kitchen bijzondere hapjes frituren in vloeibare stikstof geserveerd met een goed glas wijn. Maar er is nog veel meer; van de heerlijkste fruitshakes tot ijskunst van Familia Felaggio.
De Food & Design Market vindt plaats op zondag 27 mei van 08.30 tot 18.00 uur op de het terrein van Cultuurpark Westergasfabriek (Polonceaukade) te Amsterdam. Entree is gratis. (Beeld: Alexander Fielden)

Deel dit artikel
Back to top