Fashion

SM’s: Stedelijke Museum ’s-Hertogenbosch - Den Bosch

Dagje shoppen in ’s-Hertogenbosch? Ga ook eens langs het Stedelijk Museum Den Bosch! Het SM's is gevestigd in een voormalig bedrijfspand in het Bossche Paleiskwartier en ziet er adembenemend uit dankzij de inspanningen van Matali Crasset! Deze gerenommeerde architect opende persoonlijk in juni het spiksplinternieuwe museum en zijn ontwerp vindt terecht hoge ogen: in het ruim 3000 m2 gebouw, dat een schitterende daglichttoetreding kent via het zogenaamde zaagtandendak, kan het museum eindelijk zijn vleugels uitslaan.
Het museum is experimenteel en buitengewoon gedurfd ontworpen en alleen al voor het design is het een bezoek meer dan waard. Maar je kunt natuurlijk veel meer doen in het SM’s: in de maand december zijn er naast de vaste collectie, een geweldige expositie te bewonderen van de juwelen van Gijs Bakker, een tentoonstelling over het werk van Jota Castro, Alexander Calder en Willem den Ouden.
En heb je even genoeg van al die exposities, dan kun je lekker lunchen in puntNL, het restaurant van het SM’s. Je kijkt je ogen uit! Al het eten is trouwens biologisch geteeld en met liefde bereid door meesterkok Albert Kooij. Aanrader is het gestoomde broodje hazenpeper met rode kool sambal (€5,75). Net zo apart als Crassets ludieke design! Het SM’s is op dinsdag en donderdag geopend van 13:00 - 21:00 en op woensdag, vrijdag t/m zondag van 13:00 - 17:00. Entree bedraagt €4.

Deel dit artikel
Back to top