Fashion

Om verliefd op te worden: H&M's 10e Conscious Exclusive collectie zit vol met feestdagen proof kleding

Om verliefd op te worden: H&M's 10e Conscious Exclusive collectie zit vol met feestdagen proof kleding

H&M is heel goed bezig. Het Zweedse modemerk heeft de focus duidelijk gelegd op steeds meer zo milieuvriendelijk te produceren en hun Conscious collecties zijn daar een voorbeeld van. Dit jaar verschijnt voor de tiende keer de Conscious Exclusive lijn en die is niet alleen op een goede manier vervaardigd maar ook nog eens ontzettend mooi.

De items zijn geïnspireerd op weelderige balfeesten uit vervlogen tijden. Het is romantiek en mysterie wat de klok slaat dus denk aan opvallende jurken en rijk gedetailleerde sieraden en haarspelden die allemaal gemaakt zijn van duurzame materialen. Voor de accessoires zijn bijvoorbeeld gerecycled messing en gerecycled zink gebruikt en voor de kledingstukken de nieuwe duurzame stof TENCEL X REFIBRA; een lyocellvezel die gedeeltelijk uit katoensnippers bestaat.

Onze favorieten stukken zijn qua jurken het zwartblauwe strapless exemplaar met rozenprint en de roze zijden japon met rozenprint. Daarnaast zijn we verliefd op de pailettentop met harlekijnprint en pofmouwen en de fantastische zwarte pantalon met taps toelopende pijpen. Die messing haarspeld met krullen en parels staat ook zeker op ons verlanglijstje. 

De Conscious Exclusive AW19-collectie is vanaf 26 september verkrijgbaar op hm.com.

 

 

Beeld: H&M
Deel dit artikel
Back to top