Beauty

Review QirinessCreëer thuis een spa - Met het Zwitserse merk Qiriness kun je vanaf eind september thuis een spa creëren. Qiriness is dan exclusief te koop bij Ici Paris. Qiriness brengt onder andere een lijn uit met speciale maskers Le Wraps, een scrubmasker Le Wrap Exfolys en aromatische stoombad tabletten voor je gezicht Sauna Visage.
Qiriness gaat voor de huidverzorging uit van drie stadia: fase 1 de voorbereiding , fase 2 de zuivering en fase 3 de verzorging met Le Wrap à la carte. Bij fase 3 kun je kiezen uit vijf verschillende Wraps. Ik testte het hydraterende masker Le Wrap d’Eau. Wrap komt van het Engelse 'to wrap', wat omhullen betekent en d'eau betekent water in het Frans. Je omhult je huid als het ware met water.
Fase 1 Le Wrap Exfolys, de voorbereiding van de huid
Le Wrap Exfolys is een crèmig masker dat heerlijk ruikt. Je kunt het masker op je schone gezicht doen en na 30 seconden eraf rollen met je vingers. Blijf rollen tot er een soort vlokjes op je huid ontstaan. (foto 4) Als je een gevoelige huid hebt, laat je het masker een minuut zitten op je schone gezicht en spoel je het daarna met lauw water af. Ik had een beetje een tintelend gevoel op mijn huid van de rijstmeel die in het masker zit. Beide manieren werken goed. Persoonlijk vond ik het het prettigst om het masker een minuutje te laten zitten. Het is makkelijker omdat je het er gelijk helemaal afhaalt en de vlokjes niet hoeft op te ruimen. Voordeel van dit masker is dat het mild is omdat er geen korreltjes inzitten, wat vaak wel het geval is bij scrub maskers. Omdat ik de meeste scrubs altijd te agressief vind door die korrels, gebruik ik scrubmaskers nooit. Maar Le Wrap Exfolys ga ik zeker vaker gebruiken. Mijn huid voelde na deze scrub lekker zacht aan.
Fase 2 Sauna Visage, schoonmaak van je huid met een aromatisch stoombad
Doe 1 liter gekookt water in een kom en maak met een grote handdoek een soort tent waar je met je gezicht onder gaat staan. Doe 1 tablet in de kom, deze is binnen een minuut helemaal opgelost. Het water ruikt nu heerlijk naar bos door de eucalyptus, gaiac hout en sandelhout die in de tabletten zit. Ga ongeveer 3 minuten boven de kom staan. Daarna kun je een klein handdoekje in het water doen, het uitwringen en nog even 1 minuut gaan liggen met het handdoekje op je gezicht. Het water is dan nog wel erg heet, dus je moet er dan wel wat koud water bij doen. Het masker zorgt ervoor dat de poriën geopend worden, zuivert de huid van onzuiverheden en ontgift de huid. Deze stap vond ik heerlijk. Het gaf een beetje het gevoel van de vapozone bij de schoonheidsspecialiste alleen ruikt de Spa Visage veel lekkerder.
Fase 3 Le Wrap d´Eau, verzorging a la carte
Voor deze stap kun je kiezen uit 5 Le Wraps. Ik testte Le Wrap d'Eau om mijn huid te hydrateren en ben erg benieuwd naar de andere 4 Le Wraps! Doe een dikke laag van Le Wrap d´Eau op je gezicht en laat het 10 minuten intrekken. Het masker trekt erg snel in en geeft een verfrissend gevoel. Na de 10 minuten kun je nog een tissue over je gezicht halen om het restant van het masker af te halen. Le Wrap d´Eau voelt aan als een soort lichte gel en ruikt heerlijk fris. Vooral na een dagje zon zal dit erg lekker verkoelend zijn of in de winter als je huid extra vocht nodig heeft door droge ruimtes. Je kunt het masker ook gebruiken als kuur van 1 of 2 maanden als nacht crème wanneer je huid extra vocht inbreng kan gebruiken. Le Wrap d´Eau zorgde ervoor dat mijn huid fluweelzacht aanvoelde.
Na drie testen voelde mijn huid heerlijk zijdezacht en gevoed aan. Ook na een paar dagen merkte ik nog het verschil op mijn huid en bleef het zijdezachte gevoede gevoel. Groot voordeel vond ik dat je even met een half uurtje voor jezelf een beauty spa kunt creëren op een tijdstip waarop het jou uitkomt. Alle drie producten ruiken lekker. Le Wrap Exfolys vond ik vooral erg prettig omdat het een milde scrub is zonder korreltjes. Het masker zit in een grote tube van 125 ml. Le Wrap d'Eau zit in een mooie pot van 100 ml dus daar kun je wel even mee vooruit! Jammer dat er maar 10 tabletten in de Sauna Visage zitten. Die zijn zo op!
De prijzen: Le Wrap Exfolys 125 ml 35,50 euro, Sauna Visage 10 tabletten 29,10 euro, Le Wrap d’ Eau 100 ml 71,50 euro.
Tekst en foto’s: Esperanza.[IMG01][IMG02]

Deel dit artikel
Back to top