Beauty

Dankzij deze truc kom je gefocust een werkdag door

Soms zijn er van die dagen waarop je concentratie op  kantoor ver te zoeken is en je al weer toe bent aan het weekend. Helaas moet je nog een paar dagen… Wat nu? Gelukkig zijn er twee supersimpele trucjes om de dag gefocust door te komen!

De dag is nog maar net begonnen en je zit alweer te dromen achter je bureau. Daarnaast maakt de komst van de geliefde smartphone het alleen maar moeilijker om je te concentreren. Iedereen herkent deze situatie wel en daarom zijn de onderstaande tips een uitkomst om de dag door te komen. 

Probeer de Pomodoro techniek
De naam van deze techniek komt je hoogstwaarschijnlijk niet bekend voor, maar het is er een om te onthouden. Je werkt steeds 25 minuten hard door en beloont jezelf daarna met 5 minuten pauze. Als je dit vier keer hebt gedaan mag je even langer pauze nemen. Als je deze techniek gebruikt zit je zo in de ‘zone’ dat je verbaast zult zijn wanneer de tijd al weer om is. Het is handig, efficiënt en zo gaat de tijd supersnel!

Creëer een routine 
Neem eerst even een momentje voor jezelf voordat je begint aan je lange, productieve werkdag. Neem even rust, adem beheerst, schrijf de belangrijke dingen van je af en zet alle vervelende meldingen die je gedurende de dag binnen kunt krijgen op stil. Als je niet zo gedisciplineerd bent, zijn er genoeg apps zoals de Self Control for Study App of de Moment - Screen Time Tracker die je kunt downloaden, die je zullen helpen. En als je telefoon je écht te snel afleidt, kun je hem beter in je tas houden. 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top