Fashion

SALE #2

Amsterdam - Bea Correa is (product)ontwerpster en oprichtster van het online platform Mind What You Wear. Mind What You Wear is een organisatie waarbij meerdere ontwerpers zijn aangesloten. Alle ontwerpers creëren producten die zich afzetten tegen de grote marketingmachines van grote, industriële merken en willen consumenten bewust maken van wat ze dragen. Mind What You Wear probeert middels het één daagse evenement Sale #2 meer inzicht in de volgende vraagstukken te krijgen: wat is handwerk, wat is design, wat is het verschil, wat zijn de kenmerken van een ontwerper en welke behoren toe tot een ambachtsman?
Creatieven als kunstenaar/ mode ontwerper Mingface, mode- en produkt ontwerpster ATTI,, mode ontwerpster Rianne de Witte, sieradenontwerpster Ursula Woerner en object ontwerpster/ kunstenares Maaike Roozenburg, helpen Correa daar op 9 december een hand bij. Middels het tentoonstellen en verkopen van hun werk hopen ze bezoekers te inspireren de definities 'design' en 'ambacht' te verkennen.
Behalve Mingface, ATTI, de Witte en Nina Fuehrer zijn ook kunstenaars en ontwerpers oftewel ambachtslieden als Monique Horstmann, die zowel spoelgoed, accessoires, als droogrekken met verborgen warmte elementen creëert, Nina Fuehrer, een ex- studente aan de Maastrichtse kunstacademie, die zich voornamelijk bezighoud met wol, waarvan ze bijvoorbeeld mutsen waarop figuren in de vorm koptelefoons maakt en Tinkebell die workshops onder de noemer 'What To Do With Your Cat?' geeft, waarin de kunstenares geïnteresseerden leert hoe het huisdier om te toveren tot een tas.
Sale #2 vindt op 9 december van 12u. tot 20u. plaats in Platform 21, Prinses Irenestraat 19 a, Amsterdam. Toegang is gratis.
Beeld: Monique Horstmann.

Deel dit artikel
Back to top