Fashion

Halsbanden van Northern Moods

Wereldwijd - Sjaaltjes, hoedjes, tasjes, shampoos, manicure, mutsjes, truitjes, hemdjes, pootwarmertjes. De schaamte állang voorbij, is er op het gebied van hondenaccessoires weinig dat niet meer wordt verkocht. De beestjes, zich waarschijnlijk nergens van bewust, zijn met het overvloedige aanbod oderhand voer voor marketeers die onder noemers als 'de sportieve hond', 'de in zijn mand hang hond' of 'de hippe hond' hun waar trachtten te slijten. Het resultaat: toegespitste produkten, voor elke hond wat wils. Northern Moods maakt ze ook: handgemaakte halsbanden van python- struisvogel- en runderleer waarop kralen en (Swarovski) stenen. Excusieve honden, opgelet!
Geboren in een echte schoenmakersfamilie, heeft Jos (achternaam onbekend), de ontwerper van de hondenhalsbanden van Northern Moods, het bewerken van leer al van jongs af aan onder de knie gekregen. Tijdens een schoolreis in Parijs ontmoette Jos een textielproducent die hem een baan aanbood. Het was het begin van zijn loopbaan in de modewereld. Langzaamaan leerde hij de kneepjes van het vak en op vijfentwintigjarige leeftijd ontwierp hij mannenmode in Parijs.
In 1974 besloot Jos een eigen kledingwinkel te openen in zijn geboorteland. Hij was één van de eersten die in Nederland Valentino, Cerruti en Trussardi verkochten. Na een aantal jaar zette hij een nieuw concept op, het verkopen van één product. Het concept sloeg aan, maar kon hij de snelle groei op dat moment niet aan.
Jos besloot weer terug te gaan naar waar hij vandaan kwam; de leerindustrie. Zijn passies: het ontwerpen en creëren van stijlvolle modeproducten, bloeide weer op en het resulteerde in lederen dames- en heren- riemen en tassen. Deze werden verkocht in verschillende kledingwinkels en grote modehuizen.
Zes jaar geleden vroeg een zakenrelatie hem om hondenriemen te ontwerpen die zou kunnen verkopen in een kledingwinkel voor mannen. Dit model, de Fox, nog steeds een zeer gewaardeerd onderdeel van de huidige collectie.
Inmiddels bestaat de collectie uit vier stijlen: Great Plaines, Paris, Manor en Ancient. Deze collecties zijn ontworpen voor verschillende soorten honden. Alle halsbanden kunnen worden gekocht met een passende lijn. Naast het modische aspect, hecht Northern Moods waarde aan kwaliteit en comfort. De halsbanden worden met de hand gemaakt van python-, struisvogel- en runderleder. De verschillende stenen en kralen worden geïmporteerd uit Spanje en Italië, ook wordt gebruik gemaakt van Swarovski stenen.
Hondenriemen van Northern Moods zijn vanaf €80 te koop via northernmoods.com. Kijk voor verder surfen, eerst bij WIN. good2b geeft 1 x een halsband van Northern Moods weg!

Deel dit artikel
Back to top