Fashion

Last-minute Halloweenfeestje? Dit zijn de zes leukste snelle kostuums

Last-minute Halloweenfeestje? Dit zijn de zes leukste snelle kostuums

Paniek! Je bent uitgenodigd voor een Halloweenfeestje maar je moet nu heel snel een kostuum verzinnen. Tijd om nieuwe kleding aan te schaffen is er niet. Dit zijn de leukste kostuums die je zelf samen kunt stellen met kleding die je al hebt!

Piraat

Voor een piratenkostuum heb je niet veel nodig. Ook is er veel variatie mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om een meer cartoonachtige piraat te maken. Dit kun je doen door een gestreept t-shirt te dragen met een rokje of jeans met gaten eronder. Een visnetpanty kan ook een hele leuke toevoeging zijn voor dit kostuum. Ga je liever voor een klassiekere of sexy look, dan kun je een witte blouse combineren met een lange rok en eventueel een korset. Mocht je kinderen hebben (of een neefje) dan kun je misschien van hen een zwaard of een piratenhoed lenen en klaar is kees! Je kunt eventueel ook een litteken maken met eyeliner maken op je gezicht voor een meer spooky look!

Barbie

Hou jij erg van roze? Dan is dit het moment om daar gebruik van te maken. Haal al je roze items uit de kast en combineer ze om een over de top Barbie outfit te maken. Maak de outfit af met roze lipstick en hoge hakken en misschien een blonde pruik (als je zelf niet blond bent). 

Heks

Voor een heks kan je veel kanten op. Als je heel last-minute een outfit moet samenstellen, zul je waarschijnlijk geen heksenhoed rond hebben slingeren. Maar dat is geen probleem. Om een heksenoutfit te maken kun je een zwarte jurk dragen en deze combineren met donkere make-up en bijvoorbeeld een zwarte choker. Om de look af te maken kun je een bezem bij je dragen of kristallen meenemen. Als kers op de taart kun je met eyeliner een maan of een pentagram op je lichaam of gezicht tekenen.

Red flag

Wil het daten bij jou niet helemaal lukken? Maak er je Halloween kostuum van! Dit kostuum maak je door simpelweg een rode outfit aan te trekken, gecombineerd met rode lippenstift uiteraard. Vervolgens kun je een slinger maken met rode vlaggetjes eraan waarop jij een aantal van jouw ergste afknappers schrijft. Denk bijvoorbeeld aan 'onaardig doen tegen bedieningspersoneel'. Je kunt voor de lol ook een aantal vlaggetjes leeg laten en een pen meenemen zodat de andere feestgangers hun red flags kunnen opschrijven.

Clown

Mocht je voor je outfit geen inspiratie hebben? Dan kun je jouw kostuum ook volledig om de make-up laten draaien. Houd je outfit simpel, eventueel volledig zwart, en creëer een doodenge clown met zwarte eyeliner en misschien wat nepbloed. Doe je haar in twee staartjes en jaag iedereen op het feestje de stuipen op het lijf.

Een muis

Mochten alle andere ideeën falen, dan kun je altijd nog je innerlijke Karen Smith naar boven halen voor een iconische Mean Girls referentie!

via GIPHY

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top