Fashion

DIY: slip-ons met marmer effect

Dat wij op de redactie helemaal gek zijn van slip-ons hoeven we je vast niet meer te vertellen. Ze zitten comfy, zijn super stoer en ze zijn momenteel helemaal hot. Vandaar dat we deze stoere DIY van de blog Fall for DIY jou niet willen onthouden. 

Speciale textielverf is voor deze DIY helemaal niet nodig, deze slip-ons maak je gewoon met ingredienten die je waarschijnlijk allang in huis hebt: doorzichtige en witte nagellak.

DIY marmer effect slip-ons

Wat heb je nodig?
-afplakband
-bak met water
-doorzichtige nagellak
-witte nagellak
-satéprikker
-lijm

                                                DIY slip on marmer slip-on


1. Plak met afplakband de delen af die je niet wilt verven.

2. Vul een bak met een paar centimeter water. Zorg voor een bak die breed genoeg is voor je schoen.

3. Giet wat doorzichtige nagellak in het water. Dit is de basis voor het marmer effect, dat je zometeen met de witte nagellak gaat maken. Omdat je de nagellak niet kunt zien is het lastig inschatten hoeveel je nodig hebt. Wellicht kun je een aantal keer oefenen met een stukje stof of papier.

4. Sprenkel de witte nagellak over de doorzichtige nagellak. Gebruik een satéprikker om het marmeren effect te creëeren. Werk snel, want de nagellak droogt snel.

5. Dip de slip-on op de nagelllak in het water. Je hoeft hem niet helemaal onder te dompelen, maar dip de zijkanten, voor en achterkant, om en om in het water. Herhaal dit een keer, zodat je een mooi marmer effect creëert. Als de lak in het water vezelig wordt, giet je het uit de bak en begin je opnieuw.

6. Gebruik een stukje katoen of een watje met nagellak remover om de zool schoon te vegen.

7. Bedek schilferige stukjes met een beetje lijm, zodat ze niet los raken.

                                    DIY marmer slip-on

Bron

Deel dit artikel
Back to top