Fashion

Report: Chanel Cruise 14/15 in Dubai

De Cruise collecties van Chanel werden de afgelopen jaren op exotische locaties gehouden. Van Singapore en Venetië tot Antibes, de topografie kwam overeen met de collecties die luchtig en verfrissend zijn en het zomerse seizoen aankondigen. De outfits van de Cruise collecties zijn bedoelt voor het tussenseizoen. Dit jaar werd de collectie geshowt op een eiland wat speciaal voor het modehuis is aangelegd. 

Karl Lagerfeld staat bekend om zijn over-the-top shows en hij heeft met deze show de lat nog hoger gelegd. Rond de catwalk zaten de VIP's op kussens in Arabische stijl, terwijl de modellen in Saoedi-Arabisch-geïnspireerde kleding de catwalk liepen.

Het modehuis staat bekend om hun oog voor detail en alles was dan ook tot in de puntjes verzorgd; van Chanel tenten die waren opgezet op het zand voor de modemensen, tot huizen die speciaal met het Chanel embleem waren gegrafeerd.

De collectie was één met de omgeving met Aladin-achtige harem broeken en schoenen die de traditie van de cultuur reflecteerde, maar natuurlijk á la Chanel was de show een hit.

Karl heeft een interessante locatie gekozen aangezien Dubai een plek is waar op het moment veel gebeurd. Het contrast tussen de authentieke en de nieuwe wereld van Dubai intrigeert veel kunstenaars en designers. De nieuwe vrouwen van Dubai dragen hun gewaden minder tradioneel en met meer glitter en glamour als ooit de voren. De collectie reflecteert deze transitie.

 

Bekijk hieronder de Cruise collectie, fresh of the runway:

Bron

Deel dit artikel
Back to top