Fashion

Louis Vuitton Loves Graffiti

Since Louis Vuitton in 2011 een succesvolle samenwerking met Stephen Sprouse hadden, heeft het modehuis een zwak voor straat artiesten. Vorig jarig heeft LV met de Britse Ben Eine ontworpen en dit jaar met drie opvallende graffiti artiesten. 

Het luzueuze modehuis heeft een lijn van zijden sjaals ontworpen met de uiteenlopende artiesten. De meeste mensen dachten dat de graffiti invloeden zouden ophouden nadat Marc Jacobs LV verlaatte omdat Marc bekend staat om zijn liefde voor graffiti en kunst van de straat. 

De Zweeds-Portugeese artiest André Saraiva  is de man achter de Le Baron nachtclubs en het Mr.A motief wat in Parijs op veel gebouwen kan worden gespot. André heeft zijn bekende Mr. A motiefje in de sjaal verwerkt.

De Amerikaanse Kenny Scharf werd bekend in 1980 in New York. Hij was geïnspireerd door de interdisiplinaire kunst scene uit die tijd en heeft dit ook op de zijden achtergronden gereflecteerd. De sjaals zien er bijna psychedelic uit, met astronomische motieven. 

 

De Chileense graffiti artiest INTI die zijn markeringen op gebouwen over de hele wereld heeft achter gelaten is geïnspireerd door de Andeaanse cultuur en dit is duidelijk te zien op zijn designs voor Louis Vuitton. De kunstenaar laat de mytologie van de Inca cultuur zien door de god van Tiwanaku, Virococha uit te beelden. 

Bron

Deel dit artikel
Back to top