Fashion

Chanel biedt excuses aan voor controversiële show

Afgelopen dinsdag vond de Metiers d'Art 2013/2014 show van Chanel plaats, die gehouden werd in het Texaanse Dallas. Ondanks dat de show wat ons betreft stunning was, werd er al snel kritiek geleverd. Tijdens de show toonde het label verschillende Indiaanse symbolen, waaronder traditionele Indiaanse prints en hoofdtooien van veren. Deze associatie schoot bij verschillend publiek in het verkeerde keelgat.

We deeply apologize

Het gebruik maken van de traditionele kleding en symbolen van de Indianen is volgens hen namelijk ongepast. Naar aanleiding van de geleverde kritiek brengt het modehuis het volgende bericht naar buiten:

“The Chanel Paris-Dallas Metiers d’Art 2013/2014 collection is a celebration of the beauty of Texas. Native Americans are an integral part of Texas’ rich history and culture and the feather headdress, a symbol of strength and bravery, is one of the most visually stunning examples of creativity and craftsmanship. We deeply apologize if it has been misinterpreted or is seen as offensive as it was really meant to be a tribute to the beauty of craftsmanship.”

Verkeerde opvattingen

Kort gezegd laat Chanel weten dat zij met de show de schoonheid van Texas willen vieren, en dat de Indianen daar een integraal onderdeel van zijn. Belangrijk om te weten is dat het merk dan ook niet haar excuses aanbiedt voor de collectie zelf, maar voor de verkeerde opvatting hiervan. 

Persoonlijk vinden wij de ophef een beetje overdreven; de show was immers prachtig. Wat vinden jullie van deze kwestie: terecht of toch een beetje overtrokken?

Beeld: Gettyimages.nl

Deel dit artikel
Back to top