Fashion

What's in store?: Anecdote

Elke week duikt Fashionscene een kledingwinkel in om je een sneak peek te geven van de trends en nieuwste collecties. Naast het showen van de kledingrekken, nemen we natuurlijk ook volop foto's van het interieur, de paspoppen, losse items die je MOET hebben en niet te vergeten de paskamers! 

Een 'jonkie' in De Negen Straatjes
Ook vandaag een winkel die een stukje grond in De 9 Straatjes heeft weten te bemachtigen. Om precies te zijn: augustus dit jaar. Bij welke winkel je vandaag virtueel binnenstapt? Maak kennis van Anecdote: een Nederlands kledingmerk dat in 2009 is opgericht door Jet van Beuningen. Het merk reflecteert haar eigen leven, wat tot in de puntjes is doorgevoerd in de details...

Een warm welkom

Bij binnenkomst stuitten we meteen op (hoe kan het ook anders) een anekdote op de muur; inspirerende zinnen die de formule van de winkel met zich meedragen. Leuk is dat er door de hele winkel anekdotes zijn terug te vinden. Op de ramen, delen van muren en zelfs op de lintjes vind je zinnen die je met een grote glimlach (en met heel veel tassen!) de winkel uit laten lopen. Speaking about details: naast deze anekdotes vind je er ook gezellige sfeerlampen, verse bloemen en een  toffe clothing wall.

Klassieke collecties met een moderne draai

De collecties zijn klassiek maar met een moderne draai en gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Essentials worden gecombineerd met stijlen die op dit moment hip zijn. Fijn is dat elke stijl in verschillende kleuren te krijgen is; een goed excuus om nog meer kleding in te slaan...

Anecdote verovert Nederland

Het merk wordt in maar liefst vijftig multi brand stores verkocht en heeft zich ook online goed weten te nestelen. Inderdaad: wij moesten en zouden deze winkel vastleggen op camera... bij deze! Grap your cup of tea en geniet.

Wij zijn verliefd op de knusse inrichting van Anecdote... en ja: wij zouden hier prima uuuren door kunnen brengen, al is het alleen maar om het interieur te bewonderen!

Een lekkere veelzijdige collectie waar je instant hebberig van wordt: grof gebreide truien, gewassen broeken in typische herfstkleuren en poncho's die je je het liefst direct aantrekt. De kleuren die we veel terug zien in deze winkel: herfstige kleuren zoals bordeaux rood en midnight blue, maar verrassend genoeg ook koele mintkleuren (check die te leuke mint/grijze trui!).

Naast kleding kun je er ook accessoires shoppen. We spotten veel grof gebreide items, zoals shawls, wanten en een kekke hoofdband. Hoe leuk is trouwens de clothing wall?

Hebben deze kiekjes jouw modezintuigen wakker geschud? Je kunt de store bezoeken aan de Wolvenstraat 15 in hartje Amsterdam of alvast een kijkje nemen in de webshop. Houd rekening met de volgende openingstijden: maandag van 12.00 tot 18.00 uur, dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag van 10.00 tot 20.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Wij zijn benieuwd: wanneer ga jij een kijkje nemen en welk item moét je hebben?

Deel dit artikel
Back to top