Fashion

Report: basiscursus styling bij academie artemis II

Nieuw op Fashionscene: eens in de twee weken een report over de basiscursus styling op Academie Artemis. Fashionscene’s Emma gaat op onderzoek uit, verdiept zich helemaal in de wereld van styling, interviewt Artemis studenten én volgt zelf de cursus. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees snel verder! 

Inmiddels zijn we met de groep al een heel stuk verder in de cursus. Iedere week worden we weer geïnspireerd en leren we steeds een stukje meer. Van collages gaan we nu langzaam over naar kleurkaarten. 


Beeld Academie Artemis

In de tweede les kregen wij de opdracht om een collage te maken binnen een bepaald thema. Van Futuristic Fantasy, Soft & Sensual tot Rough & Tough. Zelf kreeg ik het thema Rough & Tough en besteedde ik mijn zondagmiddag aan knippen, plakken en creeëren. In de volgende les bespreek je dan met de groep de collage, wat heel leerzaam is.


Inspiratie op doen in tijdschriften.

In de derde les kregen wij de opdracht om een kleurkaart te maken. Zelf aan de slag met verf en kwasten om precies dezelfde kleur te mengen bleek nog een hele opdracht. Maar het resultaat van verschillende cursisten mag er dan ook zeker zijn! 

Van collages en kleurkaarten gaan we nu naar onze eindopdracht toe werken. Iedereen moet een eigen product bedenken en daar verschillende collages en ideeën voor bedenken. Wat het uiteindelijk gaat worden hou ik nog eventjes geheim en kun je in het volgende report lezen!

Nieuwsgierig geworden naar de cursus en opleiding bij Academie Artemis? Aanstaande zaterdag 9 november is er een open dag in het schoolgebouw op de Prinsengracht te Amsterdam. Meer informatie vind je hier


Beeld Academie Artemis, Styling Ferdina Florentina, Fotografie Michel Zoeter, MUA/Haar Faisa Sontodimedjo, Model Josje @EGOmodels

Deel dit artikel
Back to top