Fashion

Pronkstukken van Prada + Tiffany & Co in The Great Gatsby

"She looks like she could be on the cover of Vogue", aldus Leonardo DiCaprio, die met grote ogen en een minstens net zo brede glimlach naar 'zijn' Daisy kijkt.  Dit is slechts een klein moment uit The Great Gatsby, een film die elke modeliefhebber betovert.

Fashionscene's Britt is afgelopen vrijdag afgereisd naar de Warner Home Video Studios in Amsterdam om daar de speciale vertoning van The Great Gatsby te bewonderen. Met de prachtige ontwerpen van Prada en Miu Miu en speciale designs van Tiffany & Co is deze film een must see voor elke fashion- en filmliefhebber.

Who, What, Where?

Het verhaal speelt zich af in de jaren twintig en is gebaseerd op het verhaal van F. Scott Fitzgerald. Met Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire in de hoofdrol begint de reis naar de twintiger jaren helemaal smakelijk. Het verhaal start met Nick Carraway (Tobey Maguire) die vol verwachting verhuist naar een klein huisje in Long Island. Al snel komt hij in contact met zijn buurman: miljonair en enigszins contactgestoorde Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Nick verbaast zich over de gigantische feesten die Gatsby keer-op-keer geeft en kan niets meer doen dan toekijken... totdat hij een uitnodiging van Gatsby ontvangt, waarmee het hele verhaal eigenlijk pas echt begint. Gatsby blijkt namelijk een oud-geliefde van zijn nichtje Daisy (Carey Mulligan), die inmiddels getrouwd is met de schatrijke rokkenjager Tom Buchanan (Joel Edgerton). 

Prada en Tiffany & Co stelen de show

De film bevat een geweldige verhaallijn waarbij Nick verzeild raakt in een tragisch verhaal waarin liefde, hoop en dromen het voortouw nemen. Nog geweldiger zijn misschien wel de tijdloze outfits waarin de prachtig klassieke Daisy door het beeld heen zwiert. De eye catchy sieraden zijn ontworpen door Tiffany & Co en zijn exclusief in de film te bewonderen. De ruim genomen twee uur heeft Britt met grote ogen naar het beeld gestaard. Betoverd door de prachtige jurken en vintage sieraden wandelde ze al nazuchtend de Warner Bross deuren uit.

Benieuwd naar de flawless ontwerpen van Prada (40 stuks!) en ook zo niewsgierig wat Tiffany & Co voor de film in elkaar geknutseld heeft? Zie hieronder een aantal foto's voor een verleidelijk voorproefje.


Beeld: Media Tornado

Win de blu-ray DVD!

Ondanks het feit dat de releasedatum van de dvd pas 18 september is, hebben wij nu al een blu-ray versie die we aan jullie mogen weggeven! Hoe je kans maakt? Check onze post op Facebook voor de ins & outs!

Deel dit artikel
Back to top