Fashion

Graduation shows 2013: Gerrit Rietveld Academie

Muziektempel Paradiso vormde vrijdag het decor van de graduation show van de Gerrit Rietveld Academie. Zes eindejaarsstudenten - Charlotte Beeck, Tümay Faydaci, Alla Kuzmyk, Duran Lantink, Verena Michel en Niki Milioni - presenteerden hun collecties en daarnaast was er een selectie ontwerpen van eerste- en tweedejaars studenten te zien. Fashionscene doet verslag!
 
Charlotte Beeck
Charlotte Beeck toonde een collectie geïnspireerd op vrachtwagenchauffeurs. Beeck toverde het typische truckerskloffie om tot modieuze oversized sweaters en broeken. Om de look af te maken droegen modellen Crocs en witte sportsokken. Natuurlijk kon het beroemde truckerspetje niet ontbreken!  





 
Tümay Faydaci
Tümay Faydaci stuurde edgy pastelkleurige prinsessen te catwalk op. Een basis van witte ensembles werden door haar voorzien van strepen, polkadots, suikerspinhaar en gouden details. Mierzoet en lekker vrolijk.





 
Alla Kuzmyk
Alla Kuzmyk gebruikte haar Oost-Europese roots als inspiratie, die ze vertaalde in een mannencollectie met klassieke touch. Er kwamen hoge kragen en sculpturele mouwen voorbij en een enkele traditionele print. 





 
Duran Lantink
Duran Lantink liet een overwegend zwarte collectie zien, vol doorschijnende stoffen en spraakmakende prints. Eye catchers waren de sculpturale 3D geprinte schoenen die als kers op de taart aan het eind van zijn show getoond werden. 





 
Verena Michel
Verena Michel paste verschillende woltechnieken en texturen toe. Haar vaak grofgebreide kledingstukken voerden terug naar de kleding die kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens de wederopbouw van platgebombardeerde Duitse steden werd gedragen.





 
Niki Milioni
Niki Milioni liet haar modellen onder begeleiding van een kinderkoor de collectie presenteren. Inspiratie voor Milioni’s ontwerpen vormde de situatie in Griekenland. Een kleurrijke en minimalistische collectie.   





 
Show gemist? Een registratie van de show is hier te bekijken. De collecties zijn ook tijdens de eindexamen tentoonstelling van de Gerrit Rietveld Academie te zien, die plaats vindt van 3 tot 7 juli. 
 
Beeld: Peter Stigter
Deel dit artikel
Back to top