Fashion

Eerste trouwjurk Elizabeth Taylor €60.000 waard

De trouwjurk die Elizabeth Taylor droeg toen ze met haar eerste man Conrad Hilton trouwde, wordt volgende maand geveild in het Christie's veilinghuis in Londen. De bijzondere jurk zal naar verwachting 50.000 pond, dat is omgerekend 58.400 euro opbrengen.

De bruidsjurk is ontworpen door de legendarische kostuumontwerpster Helen Rose voor de toen 18-jarige Elizabeth. Het was een cadeau van Metro-Goldwyn-Mayer, de film studio waar Elizabeth onder contract stond.


Elizabeth Taylor en Conrad Hilton.
Beeld: Reporters


Het schijnt dat 15 naaisters twee tot drie maanden lang aan je jurk hebben gewerkt, om deze op tijd af te krijgen voor de trouwdag in 1950. De jurk zal op 26 juni geveild worden als onderdeel van Christie's Pop Culture verkoop.

De bruiloft van Elizabeth Taylor en Conrad Hilton was het evenement van het jaar, met 700 gasten en 'more stars than there are in heaven' volgens MGM. Foto's van de tienerbruid in haar trouwjurk gingen heel de wereld over als cover van meerdere magazines. Het huwelijk hield maar acht maanden stand en de actrice is daarna nog zeven keer getrouwd, waarvan twee keer met Richard Burton.

Beeld: Christie's

 

Deel dit artikel
Back to top