Fashion

Fotograaf Mario Testino ontwerpt voor Net-á-Porter

Mario Testino, fotograaf van de sterren en topmodellen, heeft een capsule collectie ontworpen voor Net-á-Porter. De nieuwe label Mate, en tevens de naam van de kunststichting die hij vorig jaar oprichtte, is geïnspireerd op het geboorteland van Mario Testino, Peru.

De Peruaanse, maar in Londen woonachtige modefotograaf heeft iedereen voor zijn lens gehad, van Kate Moss tot onze koningin Máxima. En nu is Mario Testino aan het ontwerpen geslagen. Na het compileren van de tentoonstelling Alta Moda, waarvoor Testino landelijke Peruanen en hun manier van leven vastlegde, was de fotograaf geïnspireerd om een lijn met abstracte prenten van zijn beelden te creëren. Het resultaat is een selectie T-shirts, sjaals, kaftans en tassen.

Holli Rogers, fashion director van Net-à-Porter, vertelt een grote fan te zijn van Mario Testino's fotografie: "We are delighted to be able to offer our customers the opportunity to wear his works of art. The colour and detail in the Peruvian costumes are unbelievable and this has paved the way for a fun range of clothing, bags and jewellery." De collectie zal vanaf juni beschikbaar zijn op Net-á-Porter en 20 procent van de opbrengst zal naar Mate gaan.

Beeld: Fashion Telegraph

Deel dit artikel
Back to top